Till innehåll på sidan

Förebyggandekonferensen 2019

Anmälan stängd
Ort: Karlstad
Längd: 09:00 - 15:00
Lokal: Carlstad Conference Center (CCC)
Här finner du dokumentation från Förebyggandekonferensen 2019, som arrangerades av MSB i samarbete med Brandskyddsföreningen och Sveriges Brandbefäl (SBB). Konferensen, som hölls i Karlstad 27-28 mars, riktade sig till dig som arbetar med förebyggande brandskyddsfrågor.

Under konferensen belystes bland annat utredningen "En effektivare kommunal räddningstjänst" ur ett förebyggandeperspektiv. Vidare pratade vi om hur tillsynen enligt LSO har utvecklats sedan Borgholmsbranden samt fick exempel från kommuner som har ändrat arbetssättet i sin tillsyn, till en effektiv och rättssäker sådan som säkerställer rättelse. Efter rättsfallen från Göteborg fick vi lyssna till ett intressant fasadfall och vi fick även exempel från en kommun om hur samarbete mellan räddningstjänst och byggnadsförvaltning kan göras. Första konferensdagen avslutades genom att utse årets tillsynsförrättare följt av middag med underhållning.

Under dag två fanns sju valbara sessioner att välja bland. Därefter pratade vi om den nationella strategin och om den verkar kunna uppnås. De tre stora forskningsprojekten om bostadsbränder belystes och vi resonerade vidare om nästa steg inom området. Avslutningsvis fick vi lyssna föreläsningar i spåret med hållbart byggande, mer specifikt gröna tak och modern teknik.

Senast granskad: 17 september 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan