Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Regler för kurser utan avgift

Tipsa om artikeln

Regler vid anmälan, överlåtelse och avbokning av kurser som är avgiftsfria för deltagaren. Reglerna gäller för kurser som genomförs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i egen regi eller av extern aktör på uppdrag av MSB. Dessa regler gäller om inget annat anges i kursbeskrivningen för den aktuella kursen.

Kursanmälan

  • Anmälan görs via MSB:s utbildningsportal
  • Din anmälan är bindande efter att antagningsbesked skickats av MSB
  • Sista anmälningsdag anges på respektive kurstillfälle.
  • Efteranmälningar accepteras i mån av plats.

I och med att du anmäler dig samtycker du till att dina personuppgifter registreras i MSB:s utbildningsregister. Uppgifterna behandlas i syfte att säkerställa vårt åtagande mot dig samt för utskick av information och erbjudanden via e-post.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kurser vid för få anmälningar.

Urval

Antagning görs utifrån de urvalsprinciper som beskrivs för respektive kurs. När du blivit antagen till en kurs skickar vi en skriftlig bekräftelse. 

Kursavgift

Kursen är kostnadsfri och förmiddagskaffe och eftermiddagskaffe ingår.

Mat och boende

Mat och boende ingår inte utan bokas och betalas av kursdeltagaren om inget annat särskilt anges i kursbeskrivningen.

I det fall kursen genomförs i internatform framgår kostnaden för internatet i kursbeskrivningen. Kostnad för internat betalas av kursdeltagaren i samband med kursen om inget annat anges i kursbeskrivningen.

Avbokning

Om du får förhinder kan du överlåta din plats till deltagare från samma organisation eller avboka din plats utan avgift om du gör det senast 4 veckor före kursstart.

Vid överlåtelse eller avbokning senast 4 veckor före kursstart debiteras inte någon kostnad för internat

Vid avbokning 2-4 veckor före kursstart debiteras halva priset för internat om platsen inte kan överlåtas på annan deltagare från samma organisation eller om MSB inte kan besätta platsen med annan deltagare.

Vid avbokning 0-2 veckor före kursstart debiteras hela priset för internat om platsen inte kan överlåtas på annan deltagare från samma organisation eller om MSB inte kan besätta platsen med annan deltagare.

Avbokning ska göras skriftligt till utbildning@msb.se

Inställd kurs

MSB kan komma att ställa in en kurs vid för få anmälningar.

Publicerad: 2009-11-18 kl. 12:55 | Senast granskad:2017-09-28 kl. 13:16
Kontakt: kurser@msb.se kurser@msb.se