Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Stephanie: En rolig och bred utbildning

Tipsa om artikeln
Stephanie Eriksson tycker att utbildningen är kanonrolig. Eftersom hon alltid har arbetat med människor på olika sätt och hade hört mycket bra om utbildningen så sökte hon till Skydd mot olyckor. Efter två terminer på utbildningen blir hon ständigt positivt överraskad.

Utbildningen är jätterolig, vi gör så otroligt svåra övningar ibland att man överträffar sig själv, säger Stephanie.

Stephanie Eriksson studerande på SMO-utbildningen.

När man sitter där i brandbilen på väg ut på en trafikolycka är det lätt att glömma att allt bara är på låtsas. Övningsfältet i Revinge är enormt stort och är uppbyggt som ett litet samhälle. Det är toppen, fortsätter hon.

Fräscha lektionssalar

En annan fördel tycker hon är tillgången till och standarden på faciliteterna. Lektionssalarna är fräscha och alla rummen är utrustade med det senaste.
Datorer och projektorer finns i varje klassrum, vilket underlättar vid redovisningar. Alla studenter har även fri tillgång till idrottshall och gym.
Idrottshallen och gymmet är en klar fördel. Att spela innebandy efter skolan tillsammans med andra kursare är jättekul och ett sätt att lära känna varandra, säger Stephanie.

Vill bli räddningsdykare

Framtiden tar Stephanie lite som den kommer, då hon ser många möjligheter. Drömmarna är emellertid är att arbeta på en räddningstjänst och att bli räddningsdykare.
Vad jag har lärt mig av utbildningen så är det att samla all kunskap som man får. Det är en bred utbildning och man ska kunna mycket. Så jag suger in så mycket kunskap jag bara kan, säger hon.
Publicerad: 2014-09-04 kl. 09:03