Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Simon ville göra något meningsfullt

Tipsa om artikeln
Efter några års arbete inom säkerhetsbranschen där han främst jobbat med service och installation av teknisk säkerhet ville Simon göra något som kändes mer meningsfullt och inte bara drog in pengar varje månad. Med sina goda vänners hjälp hittade han utbildningen Skydd mot olyckor.

Det var förvånansvärt många som oberoende av varandra tyckte jag skulle bli brandman, och på den vägen är det, säger Simon.

Simon Danielsson läser sin fjärde och sista termin på Skydd mot olyckor i Revinge. Efter utbildningen vill han arbeta som brandman i sin hemstad Göteborg, vilket han tror han har bra förutsättningar för efter den tvååriga utbildningen.

Både teoretiskt och praktiskt

Utbildningen är till hälften teoretisk och till hälften praktisk. Under sina år på skolan har han till exempel lärt sig att göra riskbedömningar, hur man hanterar stora kriser i samhället och mycket om det förebyggande arbetet inom brandmannayrket. I den praktiska delen har övningar som rökdykning, losstagning, sjukvård och vattenlivräddning ingått.
Utbildningens höjdpunkt är de återkommande samövningar vi har med brandingenjörerna och räddningsledarna. Dessa praktiska delar tror jag att jag kommer ha mer nytta av i min framtida yrkesroll än de teoretiska, säger han.
Han tycker intresserade ska söka men gärna ha lite livserfarenhet innan.
 
Det kommer du att ha stor nytta av på den här utbildningen, säger Simon.

 

Publicerad: 2014-09-04 kl. 09:03