Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Skydd mot olyckor på distans med närträffar

Tipsa om artikeln
Du kan läsa utbildningen Skydd mot olyckor på distans med närträffar. Utbildningen består av schemalagda aktiviteter online och fysiska träffar vid MSB:s skola i Revinge eller Sandö, beroende på ditt studieortsval.


De schemalagda aktiviteterna online består av teoretiska lektioner, föreläsningar och övningar där du ska delta. Aktiviteterna äger rum dagtid. En viktig beståndsdel i distansutbildningen är samarbete med dina kurskamrater. Ni kommer att delas in i studiegrupper och tillsammans använder ni lärplattformen för att kunna samarbeta.

Närträffarna är obligatoriska och genomförs vid MSB:s skola i Revinge eller Sandö, beroende på ditt studieortsval. Det är vid närträffarna de praktiska examinationerna genomförs. Närträffsveckorna varierar mellan Revinge och Sandö.

Här kan du läsa om närträffsupplägget för Revinge och Sandö.

Som vid all utbildning måste du planera in tid för egenstudier.

Frågor och svar

FrågaSvar 
Vad innebär det att läsa på distans?

Det innebär att du kommer att studera dagtid. Utbildningen består av schemalagda aktiviteter online och fysiska träffar vid MSB:s skola i Revinge eller Sandö, beroende på ditt studieortsval.

 

Är det samma utbildning? SMO på distans och den skolbundna SMO är samma utbildning med samma utbildningsplan, kursplaner och mål.  
Vilken teknisk utrustning behöver jag ha?

Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling om minst 2Mbit/sek. Du måste ha tillgång till webbkamera och headset.

 

Vilka datakunskaper krävs? Du behöver grundläggande datakunskaper.  
Hur studerar jag mellan träffarna?

Tiden när du studerar hemifrån deltar du i schemalagda föreläsningar och gruppaktiviteter dagtid. Som vid all utbildning måste du planera in tid för egenstudier.

 

Är närträffarna obligatoriska? Närträffarna är obligatoriska.  
Var träffas vi och
hur bor jag under närträffarna?
Närträffarna sker på Revinge och Sandö, beroende på ditt studieortsval. Du ordnar själv ditt boende. Skolan kan tipsa om uthyrare av rum eller lägenheter. På Sandö finns det ofta boende på skolan men det finns ingen boendegaranti.  
Hur ofta träffas vi och hur långa är närträffarna?

Närträffarnas omfattning varierar beroende på vilken termin du läser och vilken studieort du valt. För information om hur många träffar det blir per termin, se info om närträffsupplägget för Revinge och Sandö ovan.

 
Är föreläsningar via webb obligatoriska? Du förväntas följa schemalagda aktiviteter. Aktiviteterna är planerade dagtid 08:00-16:00. Vissa lektioner är inspelade, examinerande lektioner är obligatoriska.

 

Får jag ersättning för mina kostnader för resor och boende? Nej, det ges ingen ersättning för utlägg för resor och boende.  
Vad kostar det att läsa på distans? Det kostar inget extra att läsa på distans, men tänk på att det är du själv som betalar för resor och boende vid närträffarna.  
Hur ser behörighetskraven ut? Behörighetskraven är desamma som för den skolbundna SMO utbildningen.  
Kan jag arbeta samtidigt som jag studerar SMO på distans?

Nej, du kan inte arbeta dagtid samtidigt som du studerar SMO.

 

 

Publicerad: 2009-10-22 kl. 14:59 | Senast granskad:2018-10-19 kl. 11:46