Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Om utbildningen Skydd mot olyckor

Tipsa om artikeln
Skydd mot olyckor är en tvåårig eftergymnasial utbildning som ger dig både de teoretiska kunskaper och de praktiska färdigheter som krävs för att arbeta inom räddnings- och säkerhetsområdet.

Utbildningen Skydd mot olyckor ger dig en examen i säkerhets- och räddningsarbete. Du får kompetens att arbeta inom den kommunala räddningstjänsten eller inom området skydd mot olyckor vid andra kommunala förvaltningar, statliga myndigheter eller företag. 

 

 

Du kan välja att gå utbildningen på någon av våra skolor i Revinge och Sandö eller läsa på distans.

Läsa på skola

Skolorna i Revinge och Sandö har specialanpassade utbildningslokaler, bibliotek och välutrustade övningsfält med verklighetsnära övningsanordningar. Där får du öva bland annat släckningsarbete, taktik och ledning eller trafikolyckor.

Som studerande på skolan har du tillgång till lokaler för träning och rekreation samt en mängd aktiviteter, till exempel styrketräning, spinning, badminton, innebandy och volleyboll.

Fotbollsplan och motionsspår finns på området samt kanotleder och fina cykelvägar. Det finns även möjlighet att låna utrustning för olika uteaktiviteter, exempelvis cyklar och fiskeutrustning.

Om du ska studera på Sandö så finns det ett begränsat antal studentrum att hyra. Boendet består av möblerade rum med gemensamt kök och gemensamt allrum/TV-rum. Tvättstuga och bastu disponeras. Två enkelrum delar på dusch och toalett. Då antalet rum är begränsat så kan du gärna kontakta någon av de lokala bostadsförmedlarna som vi hänvisar till.

Läs mer om boendet på Sandö

Vi erbjuder inget boende för dig som ska läsa SMO-utbildningen på MSB Revinge. Om du ska studera i Revinge kontakta gärna någon av de lokala bostadsförmedlarna som vi hänvisar till.

Läs mer om boendet i Revinge

 

 

Läsa på distans

Distansutbildningen har samma innehåll och kursmål som den skolbundna SMO-utbildningen.  Däremot bygger undervisningen på mer självstudier och du har fler uppgifter som du ska lösa självständigt.  Kommunikationen med lärare och studiekamrater sker via webben.

Varje termin träffas man dessutom ett antal gånger i obligatoriska närträffar vid någon av skolorna, för att genomföra praktiska övningar och vissa examinationer. 

 

Publicerad: 2009-10-22 kl. 14:59 | Senast granskad:2016-09-02 kl. 10:46