Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Simkunnighet

Tipsa om artikeln
Här finns information om vad som behövs för att uppfylla kravet på simkunnighet.

Simtestet genomförs och laddas upp/skickas in i samband med anmälan till utbildningen.

Simkunnigheten testas av badvakter på kommunala badhus. Badvakten ska kontrollera och pricka av att du kan det som står på intyget. Kopia på intyget ska sedan skickas in till samma adress som övriga kompletteringar.

 Detta ska du kunna:

  • 100 meter valfritt simsätt, följt av 50 simning med livboj, följt av 50 meter bogsering av jämnstor kamrat i livboj, maxtid 8 min
  • Start i vattnet för 25 meter simning med livboj följt av upptagning av livräddnings-docka eller jämnstor person från 3-4 meters djup, följt av 25 meters bogsering av kamrat i livboj. Maxtid 1 minut 50 sekunder(om vattendjupet är grundare än 2 meter ska upptagningen föregås av 5 meter längddykning).

Simintyget kommer inte att behöva göras på nytt inför varje antagningsomgång. Det kommer att vara giltigt i fem år.

Publicerad: 2011-07-18 kl. 08:30 | Senast granskad:2018-03-19 kl. 12:41