Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kristin Waara, brandinspektör

Tipsa om artikeln
"Jag tänkte bli skidtränare och gick en högskoleutbildning till idrottslärare och hälsopedagog när jag började extraknäcka i restaurangen på den utbildningsanläggning som MSB:s föregångare, Räddningsverket, hade i Rosersberg", berättar Kristin Waara.

Där kom jag i kontakt med brandförsvaret och insåg att det egentligen var där jag ville jobba. Jag sökte och kom in på SMO-utbildningen. Vi var drygt tjugo i min grupp, i olika åldrar och med olika bakgrund. Jag trivdes jättebra och uppskattade särskilt de spännande, praktiska momenten.

Att arbeta som brandinspektör - intervju

Information och tillsyn i samhället

Efter utbildningen arbetade jag som brandman en period innan jag började jobba som brandinspektör. Det innebär att jag jobbar med information, tillsyn och brandskydd ute i samhället. Jag är mycket ute på olika arbetsplatser där jag kontrollerar brandskyddet, informerar och kommer med goda råd. Jag är också inblandad i att ge tillstånd för brandfarliga och explosiva varor. Det kan till exempel vara en restaurang som använder gasol, bergsprängare som förvarar sprängämnen och butiker som säljer fyrverkerier.

Känner att jag når fram

Det bästa med mitt jobb är att jag får träffa så många olika yrkesmänniskor, i olika branscher och på alla möjliga arbetsplatser. När jag märker att jag når fram till dem jag möter, när de förstår hur viktigt det är med ett bra brandskydd, då tänker jag att det här är världens bästa jobb. Att det verkligen betyder något att vi tillsammans kan sätta in åtgärder som förebygger och förhindrar bränder.
Publicerad: 2014-09-04 kl. 10:45