Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Lärande i arbete - LIA

Tipsa om artikeln
Studierna varvas med Lärande i Arbetet och sker då på olika arbetsplatser.
Under utbildningen genomförs två perioder som Lärande i Arbetet eller LIA, vilket innebär att dina studier förläggs till ett sotningsföretag.
 
Under din praktik får du erfarenhet av bland annat administrativa rutiner, kundrelationer, besiktningsmetodik, brandskyddsrådgivning samt miljö- och energirådgivning.

Under LIA får du möjlighet att tillämpa de kunskaper och erfarenheter du fått från utbildningen. Du får också möjlighet att söka nya kunskaper direkt från arbetslivet som ett komplement till undervisningen i skolan.

Två perioder

LIA är uppdelad i två perioder. Den första är på fyra veckor och ligger i slutet av Block 1.
 
Den andra LIA-perioden är på tre veckor och ligger i slutet av Block 2. Under LIA kommer du också att få göra ett individuellt projektarbete som du redovisar i en rapport.
 
Under LIA för du stöd av handledare från både arbetsplatsen och skolan. Dina arbetsplatsförlagda studier följs sedan upp och utvärderas noggrant.
Publicerad: 2009-11-12 kl. 12:50

Nytt från Skorstensfejarutbildningen
2016-12-08 kl. 12:00
 
 
2016-12-08 kl. 11:04
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11