Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Om vidareutbildningen till skorstensfejartekniker på distans med närträffar

Tipsa om artikeln
Vidareutbildningen till skorstensfejartekniker med inriktning på brandskydd, miljö och energi omfattar 40 veckors studier på halvfart dagtid.

Utbildningen ger kompetens för mer avancerade uppgifter, exempelvis behörighet att utföra brandskyddskontroll. För att söka krävs minst tre års erfarenhet i yrket som skorstensfejare varav ett år efter genomförd grundutbildning.

Studierna genomförs på distans med närträffar och består av schemalagda aktiviteter online och fysiska träffar vid MSB:s skola i Rosersberg. Närträffarna är obligatoriska och det är vid närträffarna de teoretiska och praktiska examinationerna genomförs.

De schemalagda aktiviteterna online består av teoretiska lektioner, föreläsningar och övningar där du ska delta. Aktiviteterna äger rum dagtid. En viktig beståndsdel i distansutbildningen är samarbete med dina kurskamrater. Ni kommer att delas in i studiegrupper och tillsammans använder ni lärplattformen för att samarbeta. 

Utbildningen har anpassats så att du som studerande kan kombinera dina studier med exempelvis arbete på deltid.  

Utbildningen kan finansieras med studiemedel. Efter att ha genomfört utbildningen med godkänt resultat, får du examen som skorstensfejartekniker.

Publicerad: 2009-11-12 kl. 12:21 | Senast granskad:2019-03-20 kl. 14:15

Nytt från Skorstensfejarutbildningen
2016-12-08 kl. 12:00
 
 
2016-12-08 kl. 11:04
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11