Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Skorstensfejartekniker.

Vidareutbildning till skorstensfejartekniker

Tipsa om artikeln
Utbildningen genomförs på distans med närträffar och omfattar 40 veckor på halvfart dagtid uppdelade på två terminer om vardera 20 veckor. Utbildningen är upplagd så att du studerar heltid varannan vecka och är studiefri varannan vecka.

Utbildningsstart

Utbildningen genomförs en gång om året med början på höstterminen. 

Sista anmälningsdatum är den 15 april årligen om inte detta datum inträffar på en helg, då det justeras till närmast efterkommande vardag.

Utbildningen ger kompetens för mer avancerade uppgifter, exempelvis behörighet att utföra brandskyddskontroll. 

För att söka utbildningen behövs minst tre års erfarenhet i yrket som skorstensfejare. 

Brandskydd, miljö och energi

Vidareutbildningen till skorstensfejartekniker med inriktning på brandskydd, miljö och energi omfattar 40 veckor på halvfart dagtid uppdelade på två terminer om vardera 20 veckor. Utbildningen har anpassats så att du som studerande ska kunna kombinera studierna med andra åtaganden, till exempel deltidsarbete på din ordinarie arbetsplats. 

Utbildningen kan finansieras med studiemedel. Efter att ha genomgått utbildningen med godkänt resultat, erhåller du en examen som skorstensfejartekniker.

Datum för närträffar, LIA-perioder och distansstudier för HT 2018 och VT 2019 för Skorstensfejartekniker på distans

Publicerad: 2009-09-14 kl. 17:31 | Senast granskad:2019-03-20 kl. 11:09

Nytt från Skorstensfejarutbildningen
2016-12-08 kl. 12:00
 
 
2016-12-08 kl. 11:04
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11