Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Studerande berättar

Tipsa om artikeln
Här kan du läsa Andrea Nylin, 23 år, berätta om skorstensfejarutbildningen

Varför valde du att läsa till skorstensfejare?

Jag hade bestämt mig för att utbilda mig till något som gav en anställning och kollade runt en del på olika utbildningar. Det som var viktigt för mig var att jobbet var omväxlande, att man fick träffa folk under dagarna och att man kunde fortsätta utvecklas under arbetslivet. Min farfar har varit sotare och när jag hittade en länk med information om utbildningen och tanken väcktes hos mig blev idén bara bättre och bättre ju längre tiden gick, så till slut bestämde jag mig för att söka och kom in.

Vad har varit mest intressant och givande under utbildningen?

Såhär i efterhand kan jag verkligen känna att det var det sociala utbytet som var utbildningens stora behållning. Föreläsningarna var absolut intressanta och lärarna väldigt pålästa, men att lära känna personer från hela landet som antingen redan jobbat som eller skulle bli sotare är nog det jag fick ut mest av och kommer ha med mig mest efter utbildningen.

Vad har varit roligast med utbildningen?

Det har varit de nya personer man lärt känna och praktikperioderna, som gav jättemycket, då man fick chans att koppla det teoretiska från skolan med praktisk erfarenhet.

Vad ser du mest fram emot i ditt kommande yrkesliv?

Jag ser fram emot att få tillämpa det jag lärde mig under utbildningen och bli bättre och bättre på yrket med tiden. Om några år är jag också sugen på att plugga till skorstensfejartekniker!

Varför skulle du rekommendera andra att läsa skorstensfejarutbildningen?

Jag tror att många bara inte tänker på att sotare är ett jobb man kan ha, men egentligen hade trivts väldigt bra som det. Alla som tycker det vore gött att ibland äta lunch på ett solvarmt tak, ha ett jobb där arbetsdagarna aldrig är likadana och få jobba omväxlande själv och tillsammans med kollegor tycker jag borde ta sig en funderare på om det kanske inte är just sotare de ska bli.

Publicerad: 2018-03-16 kl. 14:56

Nytt från Skorstensfejarutbildningen
2016-12-08 kl. 12:00
 
 
2016-12-08 kl. 11:04
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11