Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Cassandra nöjd med sotarutbildningen

Tipsa om artikeln
"Utbildningen är väldigt bra. Även om jag redan kan en del så får jag lära mig nya saker hela tiden", säger Cassandra Öhman som går sotarutbildningen på Rosersberg.

Cassandra Öhman är bara 21 år, men hade redan hunnit med nästan två år som lärling och sotarvikarie hemma i Sala innan hon började den tjugo veckor långa utbildningen till skorstensfejare, det vill säga sotare.

Cassandra Öhman
Det var tredje gången jag sökte och jag kom in på reservplats, berättar hon.


För utbildningen är populär. De senaste åren har det varit mellan 100 och 200 sökande till 28 platser.

Ett fritt jobb

Det är inte så konstigt, tycker Cassandra Öhman. Själv hade hon varit arbetslös ett tag när en kompis som var sotare tipsade henne om jobbet.


Jag provade och fastnade direkt. Det är så fritt och arbetsuppgifterna så varierade. Man tröttnar inte. Och så får man vara ute mycket och röra på sig, säger Cassandra Öhman.

Får fast jobb när hon är klar

Cassandra Öhman går tillbaka till den firma där hon har varit lärling och vikarierat.

Min chef erbjuder mig fast jobb när jag är klar.
Publicerad: 2014-09-03 kl. 14:33

Nytt från Skorstensfejarutbildningen
2016-12-08 kl. 12:00
 
 
2016-12-08 kl. 11:04
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11