Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Regler för kurser med avgift

Tipsa om artikeln

Regler vid anmälan, överlåtelse och avbokning av kurs mot avgift som genomförs av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) eller av annan genomförare på uppdrag av MSB. Dessa regler gäller om inget annat anges för den aktuella kursen.

Kursanmälan

  • Anmälan görs via vår webbplats
  • Din anmälan är bindande efter att antagningsbesked skickats.
  • Sista anmälningsdag anges på respektive kurstillfälle.
  • Efteranmälningar accepteras i mån av plats.

I och med att du anmäler dig till kursen samtycker du till att dina personuppgifter registreras i MSB:s utbildningsregister. Uppgifterna behandlas i syfte att säkerställa vårt åtagande mot dig samt för utskick av information och erbjudanden via e-post.

Urval

Vissa kurser kräver en mix av deltagare från olika organisationer och nivåer inom krishanteringssystemet varför MSB i dessa fall förbehåller sig rätten att göra ett urval bland anmälda till kursen.

Vilka kurser som berörs av detta och hur det hanteras framgår i beskrivningen av målgruppen för den aktuella kursen.

Avgifter

I kursavgiften ingår förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe samt, i förekommande fall, kursmaterial och dokumentation.

Kurser kan genomföras med eller utan internat.

Om inget annat särskilt anges, bokas och betalas logi (boende) av kursdeltagaren.

Se mer information i kursbeskrivningen.

Avbokning

Om du får förhinder kan du överlåta din plats till deltagare från samma organisation eller avboka din plats utan avgift om du gör det senast 4 veckor före kursstart.

Vid avbokning 2-4 veckor före kursstart debiteras halva priset för kurs och internat om platsen inte kan överlåtas på annan deltagare från samma organisation eller om MSB inte kan besätta platsen med annan deltagare.

Vid avbokning 0-2 veckor före kursstart debiteras hela priset för kurs och internat om platsen inte kan överlåtas på annan deltagare från samma organisation eller om MSB inte kan besätta platsen med annan deltagare.

Avbokning ska göras skriftligt till utbildning@msb.se

Inställd kurs

MSB kan komma att ställa in en kurs vid för få anmälningar.

Betalning

Fakturering sker efter avslutad kurs.

Betalningsvillkor är 30 dagar.
Moms tillkommer på samtliga priser.
Vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar.

Publicerad: 2014-10-02 kl. 13:02 | Senast granskad:2017-09-28 kl. 13:17
Kontakt: