Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rakel-utbildning

Tipsa om artikeln
Här kan du läsa om de utbildningar vi erbjuder inom Rakel, Rakel som är ett kommunikationssystem för trygg och säker kommunikation mellan medarbetare inom samhällsviktiga verksamheter.

Rakel grundutbildning

Utbildningen syftar till att ge en grundläggande kunskap om Rakelsystemet och dess användningsområden.

Genom Rakelutbildningen får du förståelse för hur Rakelsystemet är uppbyggt, hur du genomför olika typer av samtal och hur du kommunicerar via radio på en grundläggande nivå.

Eftersom Rakel kommer att användas av en mängd olika organisationer med skilda verksamheter inom allmän ordning, säkerhet eller hälsa finns det många olika användningsområden. Det finns även olika modeller och märken på utrustning som kan användas i Rakel och varje kund kan ha särskilda regler för sin egna interna kommunikation.

Starta Rakel grundutbildning (extern länk, nytt fönster).

Rakel - att planera och agera utifrån ett sambandsansvar

Kursen vänder sig till dig som är sambandsansvarig för Rakel eller har ett övergripande planeringsansvar för Rakel för intern eller extern samverkan i din organisation.

Kursen ger dig kunskaper i kommunikation i Rakel vad det gäller planering, metoder för samverkan internt och externt, det svenska krisberedskapssystemet samt gemensamma grunder för samverkan och ledning ur ett Rakelperspektiv. Du får också kunskaper i hur din egen organisation kan använda talgruppsmatriser som ett verktyg för kommunikationsplanering för Rakel.

Läs mer om Rakel - att planera och agera utifrån ett sambandsansvar

Publicerad: 2017-09-08 kl. 10:47