Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rakel-utbildning

Tipsa om artikeln
Utbildningen syftar till att ge en grundläggande kunskap om Rakelsystemet och dess användningsområden.

Starta Rakel grundutbildning (extern länk, nytt fönster)

Genom Rakelutbildningen får du förståelse för hur Rakelsystemet är uppbyggt, hur du genomför olika typer av samtal och hur du kommunicerar via radio på en grundläggande nivå.

Eftersom Rakel kommer att användas av en mängd olika organisationer med skilda verksamheter inom allmän ordning, säkerhet eller hälsa finns det många olika användningsområden. Det finns även olika modeller och märken på utrustning som kan användas i Rakel och varje kund kan ha särskilda regler för sin egna interna kommunikation.

För frågor om fakta och sakinnehåll i utbildningsprogrammet kontakta enheten för utbildningssamordning, telefon: 010-240 240 eller e-post:utbildning@msb.se

 

Rakelutbildning

Publicerad: 2015-05-11 kl. 11:14 | Senast granskad:2015-05-11 kl. 11:17
Kontakt: Enheten för utbildningssamordning utbildning@msb.se