Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Övergångsbestämmelser Grib

Tipsa om artikeln
Här kan du läsa vad övergången från Utbildning för räddningsinsats till ny Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap (Grib) innebär.

När Grib startar, kommer det att finnas personer som genomgått delar av den tidigare utbildningen Utbildning för räddningsinsats. Utbildning för räddningsinsats bestod av Preparandkurs för räddningsinsats samt Grundkurs för räddningsinsats.  MSB rekommenderar alla att så långt som möjligt fullgöra Utbildning för räddningsinsats under 2017.

När Grib startar från 2018, avvecklas samtidigt Utbildning för räddningsinsats. För de som ändå inte genomgått hela den tidigare utbildningen gäller följande;

  • De som genomgått Preparandkurs för räddningsinsats får inte tillgodoräkna sig den. Däremot kan din handledare bedöma om du har kunskaper nog att direkt efter delkurs A - Introduktion till yrkesrollen genomföra examinationerna till delkurs B - Praktik i räddningstjänst utan att behöva genomföra de 40 timmarna i delkurs B - Praktik i räddningstjänst. Examinationerna bedöms av instruktören i delkurs A- Introduktion till yrkesrollen. Observera att du behöver genomföra utbildningens alla kurser i rätt följd.
  • De som med godkänt resultat genomgått Grundkurs del 1 eller Grundkurs del 1 och Grundkurs del 2 i den tidigare utbildningen Räddningsinsats kan påbörja Delkurs B, Praktik i räddningstjänst direkt.
Publicerad: 2017-06-15 kl. 13:08 | Senast granskad:2017-09-21 kl. 15:44