Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Filmer för rekrytering av räddningstjänstpersonal i beredskap

Tipsa om artikeln
MSB har tagit fram två filmer som kan användas av räddningstjänsterna som ett stöd vid rekrytering av räddningstjänsterpersonal i beredskap (RiB).

I filmen "Att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap" berättar personer som är anställda som RiB om sitt arbete inom räddningstjänsten.  I filmen beskrivs krav för anställning, hur tjänstgöringen med beredskap ser ut, vilken utbildning man får och mycket annat som kan vara av intresse för den som vill arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap.

 

I filmen "Räddningstjänstpersonal i beredskap – mervärde för dig som arbetsgivare!" beskrivs vad det innebär att ha räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) i sin organisation och visar det mervärde det ger för arbetsplatsen och tryggheten på orten vid akuta händelser som till exempel sjukdomsfall, bränder och andra olyckor. I filmen medverkar både räddningstjänstpersonal i beredskap, huvudarbetsgivare och företrädare för räddningstjänster.

 

Publicerad: 2013-10-08 kl. 08:00 | Senast granskad:2017-06-27 kl. 11:13