Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Fortbildningstjänsten

Tipsa om artikeln
Fortbildningstjänsten är en digital plattform med webbutbildningar som vänder sig till dig som arbetar med skydd mot olyckor inom kommunens organisation för räddningstjänst.

Upplägg och pedagogik

Fortbildningstjänsten erbjuder lättillgänglig, flexibel och kvalitetssäkrad webbutbildning. Genom en kombination av egenstudier samt instruktörsledda moment i grupp där du tillsammans med andra utvecklar din kompetens inom området skydd mot olyckor.

I dagsläget består Fortbildningstjänsten av ett tiotal olika webbutbildningar. Med start våren 2019 kommer du också erbjudas möjlighet att utbilda dig till instruktör för att stödja de praktiska kompletterande momenten som genomförs lokalt.

Här finns Fortbildningstjänsten


Fortbildningstjänsten

Produktblad med info om Fortbildningstjänsten

Utveckling

Fortbildningstjänsten har sedan lansering varit under ständig utveckling men under 2019 gör MSB en större satsning på tjänsten vad gäller både utseende, funktioner och utbildningsinnehåll.

Kostnad

Fortbildningstjänsten tillhandahålls under utvecklingsfasen utan avgift. I god tid innan MSB börjar ta ut avgift kommer samtliga med användarkonto att få en förfrågan om de önskar behålla sitt konto utifrån de nya förutsättningarna. Tjänsten kommer att vara avgiftsfri under 2019. 

Kontakt

Har du frågor om Fortbildningstjänsten, kontakta supportfortb@msb.se

MSB bjuder in till dialog om utvecklandet av Fortbildningstjänsten

För att tjänsten ska innehålla rätt stöd har ett arbete påbörjats med att hämta synpunkter på tjänsten som den ser ut i dag, vad den önskas innehålla i framtiden – form, funktioner och utbildningar samt räddningstjänsternas behov av fortbildning i framtiden.

Dialogmöten kommer att ske under workshopliknande former. Framförda synpunkter ska ses som rådgivande och kommer att vägas in tillsammans med en rad andra inputs, vilka tillsammans kommer att fungera vägledande för den fortsatta utvecklingen av tjänsten.

Är din räddningstjänst intresserad av att boka in ett dialogmöte om framtidens Fortbildningstjänst? Dialogmötena planeras att genomföras under hösten 2018 och våren 2019.

Kontakta:

Katrin Rundström
Telefon direkt: 010-240 51 10
E-post: katrin.rundstrom@msb.se

Publicerad: 2016-05-17 kl. 15:25 | Senast granskad:2018-09-18 kl. 16:10