Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Att arbeta efter utbildningen

Tipsa om artikeln

Här kan du se nya filmer där tidigare studeranden från Påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer berättar om sina erfarenheter om utbildningen och vilka yrken och arbetsuppgifter de har inom räddningstjänsten.

 

Intervjuer med Helena Tari och Johan Szymanski, tidigare studeranden på Påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer


Helena Tari avslutade påbyggnadsutbildningen i räddningstjänst för brandingenjörer i januari 2015. Idag arbetar hon som beredskapshandläggare på länsstyrelsen i Skåne.

Helena ville arbeta inom svensk räddningstjänst så utbildningen kändes som en naturlig fortsättning på hennes studier. Hon hade även arbetat en del på sin lokala räddningstjänst innan hon sökte sig till Revinge. Men, i slutet av utbildningen såg hon att länsstyrelsen i Skåne sökte en beredskapshandläggare och bestämde sig för att söka tjänsten. Anledningen var att hon tänkte att det kunde vara intressant att använda hennes kunskaper inom räddningstjänst i en annan kapacitet och idag trivs hon jätte bra i sin roll som beredskapshandläggare.

Läs hela intervjun med Helena

Johan Szymanski avslutade påbyggnadsutbildningen i räddningstjänst för brandingenjörer i december 2009. Idag arbetar han som räddningschef i Mora kommun.

Johan berättar att han har haft stor nytta av utbildningen i sitt arbete som räddningschef. Han har fått möjlighet att omsätta sina teoretiska kunskaper från högskolan till den kunskap han fått under utbildningen i Revinge till en helhet i det dagliga arbetet med skydd mot olyckor. Dessutom handlar arbetet inte bara om att leda räddningsinsatser, utan hela skalan från förebyggande brandskydd till krishantering på lokal, regional och nationell nivå.

Läs hela intervjun med Johan

 

Publicerad: 2015-09-29 kl. 15:07 | Senast granskad:2018-09-28 kl. 14:56