Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Varningstekniker

Tipsa om artikeln
Datum: 2019-10-01 - 2019-10-02
Kurslängd: 2 dagar
Ort: Borås
Antal platser: 16
Sista anmälningsdag: 2019-09-02

Välkommen till en kurs speciellt anpassad för dig som arbetar inom kommunal räddningstjänst och ansvar för varningssystemet och arbetar med drift samt underhåll av varningsanläggningar.

Du kommer att få kunskaper i drift och underhåll av utomhusvarningssystem.

Du kommer även att få lära dig hantera MSB:s manöversystem, M95. Med M95 kan du kontrollera varningsaggregatens status och funktion från en PC via radio.

Kursen blandar teori med praktiska gruppövningar. En viktig del i vårt utbildningskoncept är att du kan dra nytta av andra deltagares erfarenheter och knyta värdefulla kontakter för framtiden. 

Från den 1 juli 2017 kommer Vattenfall att hålla utbildningen av kommunala varningstekniker på uppdrag av MSB.

Kostnad

Kursen är avgiftsfri och inkluderar boende, fika och lunch. Respektive kommun svarar för deltagarnas övriga kostnader.

Kursen genomförs i Vattenfalls lokaler i Borås. Kursen startar klockan 08:30 dag 1 och avslutas cirka klockan 16:00 dag 2. Behöver du övernattning kvällen innan kursstart så behöver du ange det i din anmälan.

Återbudsregler för kurser som genomförs av MSB

Publicerad: 2015-05-07 kl. 15:01