Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Svenska kärnenergiberedskapen

Tipsa om artikeln
Datum: 2019-10-29 - 2019-10-31
Kurslängd: 2,5 dagar
Ort: Västerås
Antal platser: 30
Sista anmälningsdag: 2019-09-11

Välkommen till en kurs speciellt anpassad för dig som ingår i den svenska beredskapen för radiologiska och nukleära olyckor, oavsett funktion eller roll.

Förkunskaper

Deltagaren ska känna till sin roll och funktion i den egna krisberedskapsorganisationen, samt känna till den egna organisationens roll vid en kärnteknisk händelse.

Du får grundläggande kunskaper för den svenska kärnenergiberedskapens uppbyggnad enligt gällande lagstiftning, samt hur samverkan är tänkt att fungera mellan olika berörda aktörer för att få en gemensam lägesbild. Du får kunskaper om kärntekniska anläggningar, strålskydd, beredskapsorganisation och haverihantering.

Kursen genomförs med fokus på aktivit lärande i samverkan genom föreläsningar, diskussioner och scenarioövningar. Det gör att du kan dra nytta av andra deltagares erfarenheter och knyta värdefulla kontakter för framtiden.

Kursplan Svenska kärnenergiberedskapen (pdf, nytt fönster).

Produktblad Svenska kärnenergiberedskapen (pdf, nytt fönster). 

Kostnad:

Kursen är avgiftsfri men deltagarna står själva för kostnader för resor, mat och boende. För- och eftermiddagskaffe  ingår. 

Kursen startar till lunch dag ett och slutar cirka kl. 14:00 dag tre.

Återbudsregler för kurser som genomförs av MSB

 

Publicerad: 2016-07-05 kl. 13:20