Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Strålskydd inom kärnenergiberedskapen

Tipsa om artikeln

Välkommen till en kurs speciellt anpassad för dig som ingår i den svenska beredskapen för radiologiska och nukleära olyckor, med en operativ roll eller stabsfunktion vid myndigheter och länsstyrelser eller har en nyckelfunktion hos annan aktör. Till exempel räddningsledare, saneringsledare, indikeringsledare, indikeringssamordnare, mätledare, analytiker, arbetsledare eller motsvarande nyckelfunktion.

Förkunskaper

Deltagaren ska känna till sin roll och funktion i den egna krisberedskaps-organisationen, samt känna till den egna organisationens roll vid en kärnteknisk händelse, samt genomfört kursen Svenska kärnenergiberedskapen.

Kursen ger dig grundläggande kunskaper i hur praktiskt hantera strålskydd. Du får kunskaper i hur hantera systemet för strålskydd, om lagar och regelverk kring joniserande strålning samt om grundläggande strålningsfysik.

Kursen genomförs med fokus på aktivit lärande i samverkan genom t ex föreläsningar, diskussioner och scenarioövningar. Det gör att du kan dra nytta av andra deltagares erfarenheter och knyta värdefulla kontakter för framtiden.

Kursplan Strålskydd inom kärnenergiberedskapen (pdf, nytt fönster).

Produktblad Strålskydd inom kärnenergiberedskapen (pdf, nytt fönster). 

Kostnad:

Kursen är avgiftsfri men deltagarna står själva för kostnader för resor, mat och boende. För- och eftermiddagskaffe  ingår. 

Återbudsregler för kurser som genomförs av MSB

 

Publicerad: 2016-07-05 kl. 10:38