Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Skorstensfejartekniker

Tipsa om artikeln
Datum: 2019-08-26 - 2020-05-15
Kurslängd: 100 dagar
Ort: Sandö
Antal platser: 28
Sista anmälningsdag: 2019-04-15

Vidareutbildningen till skorstensfejartekniker med inriktning på brandskydd, miljö och energi omfattar 40 veckor på halvfart dagtid uppdelade på två terminer om vardera 20 veckor. Utbildningen, som sker på distans med närträffar i Rosersberg,  har anpassats så att du som studerande ska kunna kombinera studierna med andra åtaganden, till exempel deltidsarbete på din ordinarie arbetsplats. 

Utbildningen ger kompetens för mer avancerade uppgifter, exempelvis behörighet att utföra brandskyddskontroll. För att söka utbildningen behövs minst tre års erfarenhet i yrket som skorstensfejare.

Utbildningen kan finansieras med studiemedel. Efter att ha genomgått utbildningen med godkänt resultat, erhåller du en examen som skorstensfejartekniker.

Från och med år 2017 genomförs utbildningen en gång om året med början på höstterminen. Sista anmälningsdatum är den 15 april årligen (om inte detta datum inträffar på en helg då det justeras till närmast efterkommande vardag).

Läs mer om utbildningen till Skorstensfejartekniker

Publicerad: 2015-09-14 kl. 13:03