Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Rakel – att planera och agera utifrån ett sambandsansvar

Tipsa om artikeln
Datum: 2019-11-26 - 2019-11-28
Kurslängd: 2 dagar
Ort: Rosersberg
Antal platser: 30
Sista anmälningsdag: 2019-10-01

Välkommen till en kurs speciellt anpassad för dig som är sambandsansvarig för Rakel eller har ett övergripande planeringsansvar för Rakel för intern eller extern samverkan i din organisation.

Kursen ger dig kunskaper i kommunikation i Rakel vad det gäller planering, metoder för samverkan internt och externt, det svenska krisberedskapssystemet samt gemensamma grunder för samverkan och ledning ur ett Rakelperspektiv. Du får också kunskaper i hur din egen organisation kan använda talgruppsmatriser som ett verktyg för kommunikationsplanering för Rakel.

Kursen omfattar totalt tre dagar och består av en webbaserad del samt två andra hemuppgifter som innebär cirka en dags egenstudier samt två dagar på plats. Kursen blandar teori med eget arbete, föreläsningar och diskussioner samt praktiska scenarioövningar. Det gör att du kan dra nytta av andra deltagares erfarenheter och knyta värdefulla kontakter för framtiden.  

Kursen startar 26 november kl. 13:00 och avslutas med lunch 28 november.

Förkunskaper:

Det krävs inga formella förkunskaper men för att kunna tillgodogöra dig kursens innehåll rekommenderar vi att du har grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper i Rakel som kommunikationsmedel. Det är även en fördel om du har erfarenhet av planerings- eller sambandsansvar för Rakel inom din egen organisation.

Produktblad med mer info om kursen Rakel - att planera och agera utifrån ett sambandsansvar (pdf, nytt fönster).

Kursplan Rakel - att planera och agera utifrån ett sambandsansvar (pdf, nytt fönster).  

Kostnad:

Kursavgiften är 8 000 SEK exklusive moms och inkluderar luncher och fika.

Deltagarna bekostar resor och boende själva.

Erfarenhetsutbyte mellan deltagare är en viktig del av kursen. Kursen är därför tänkt som ett internat med boende och middagar på kursorten. Närmare uppgifter kommer efter att du blivit antagen till kursen.

Kursen startar 26 november kl. 13:00 och avslutas med lunch 28 november.

Betalning

Betalning sker mot faktura med betalningsvillkor 30 dagar efter fakturadatum. Betalning ska vara MSB tillhanda senast på förfallodagen.

Kunden ska omgående skriftligen meddela MSB om fakturan anses felaktig.

Från förfallodagen debiteras ränta med gällande diskonto +8 %.

Om betalning ej sker trots påminnelser tillkommer inkassokostnader.

Återbudsregler för kurser som genomförs av MSB 

Publicerad: 2017-06-29 kl. 14:35