Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kvalificerad olycksutredningsmetodik, 7.5 hp

Tipsa om artikeln

Kvalificerad olycksutredningsmetodik, 7.5 hp har genomförts 15 år i rad, med över 300 deltagare från en rad olika kommuner, myndigheter och företag.

Kursen vänder sig till dig som har intresse av utredningar av olyckor och tillbud och som arbetar inom myndighet, offentlig eller privat verksamhet.

Kursens mål är att ge en bred och djup insikt i olika olycksutredningsmetoder samt erfarenheter av dessa och en teoretisk bakgrund. Kursen belyser olycksutredningars roll i säkerhetsarbetet inom olika sektorer på såväl verksamhets- som samhällsnivå.

Ett viktigt inslag är också det nätverksbyggande och erfarenhetsutbyte som uppstår mellan kursdeltagarna som arbetar med utredningar inom olika samhällssektorer.

Kursen är en uppdragsutbildning och är framtagen av en arbetsgrupp bestående av representanter från Karlstads universitet, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Arbetsmiljöverket, Trafikverket, Chalmers Tekniska Högskola, kommunal räddningstjänst och Nationellt forum för olycksutredning (NFO).

Läs mer om kursen och aktuella kurstider på Karlstadsuniversitets Uppdrags AB:s webbplats.

Publicerad: 2015-06-30 kl. 15:51
Kontakt:
Mattias Strömgren Mattias.Stromgren@msb.se