Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kvalificerad olycksutredningsmetodik, 7.5 hp

Tipsa om artikeln

Kvalificerad olycksutredningsmetodik, 7.5 hp erbjuds sedan 15 år och har haft 350 deltagare från en rad olika kommuner, myndigheter och företag.

Kursen vänder sig till dig som har intresse av utredningar av olyckor och tillbud och som arbetar inom myndighet, offentlig eller privat verksamhet.

Kursens mål är att ge en bred och djup insikt i olika olycksutredningsmetoder samt erfarenheter av dessa och en teoretisk bakgrund. Kursen belyser olycksutredningars roll i säkerhetsarbetet inom olika sektorer på såväl verksamhets- som samhällsnivå.

Ett viktigt inslag är också det nätverksbyggande och erfarenhetsutbyte som uppstår mellan kursdeltagarna som arbetar med utredningar inom olika samhällssektorer.

Kursen är en uppdragsutbildning hos Karlstadsuniversitets Uppdrags AB och genomförs i samarbete med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Nationellt forum för olycksutredning (NFO) och Brandskyddsföreningen.

Genomförande

Kursen genomförs varje höst med fyra kursträffar á tre dagar i internatform på Hotell Statt i Katrineholm. Därutöver ingår individuella och gruppvisa uppgifter på distans via utbildningsplattformen Canvas. Kursdeltagaren får räkna med cirka en dags kursarbete per vecka mellan träffarna för inläsning och hemuppgifter.

Kursträffar hösten 2019
Kursträffarna genomförs på Hotell Statt i Katrineholm.

  • 4-6 september
  • 9-11 oktober
  • 6-8 november
  • 27-28 november

Läs mer om kursen och aktuella kurstider på Karlstadsuniversitets Uppdrags AB:s webbplats (extern länk, nytt fönster).

Publicerad: 2015-06-30 kl. 15:51
Kontakt:
Mattias Strömgren Mattias.Stromgren@msb.se