Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kurs för säkerhetsskyddschefer

Tipsa om artikeln
Datum: 2019-09-17 - 2019-12-12
Kurslängd: 11 dagar
Ort: Försvarshögskolan i Stockholm
Antal platser: 30
Sista anmälningsdag: 2019-06-07

Notera att kursen genomförs i två omgångar (3 + 3 dagar) med obligatoriska närträffar på plats, tre dagar vid första tillfället och tre dagar vid uppföljande tillfälle med cirka tre månaders mellanrum. Därtill tillkommer interaktiva studier på cirka 40 timmar.

Närträff 1 genomförs 17-19 september och närträff 2 genomförs 10-12 december.

Välkommen till en kurs speciellt anpassad för dig som innehar eller kommer att inneha befattning som säkerhetsskyddschef eller biträdande säkerhetsskyddschef i en organisation som bedriver säkerhetskänslig verksamhet där säkerhetsskyddslagen (2018:585) gäller. 

MSB förbehåller sig rätten att i samverkan med Försvarshögskolan (FHS) och Säkerhetspolisen göra ett urval till kursen.

Förkunskaper

För att tillgodogöra sig kursen på bästa sätt ska deltagaren innan kursstart ha genomfört den webbaserade Grundutbildning i säkerhetsskydd som finns på FHS lärplattform. (Länk för anmälan till denna webbutbildning tillhandahålls av respektive organisations egen säkerhetsskyddschef i särskild ordning.)
Deltagaren ska också ha genomfört de interaktiva förstudier och uppgifter som presenteras på FHS lärplattform.

Upplägg och omfattning

Kursen består av obligatoriska närträffar på 3 + 3 dagar och därtill tillkommer interaktiva studier på cirka 40 timmar. 

Kursen genomförs med fokus på aktivt lärande i samverkan genom bland annat interaktiva studier på Försvarshögskolans lärplattform, föreläsningar/ och mini-briefings varvat med "case-studies", erfarenhetsåterföring, gruppuppgifter och redovisningar. Dessutom ingår, mellan de två obligatoriska närträffarna, en hemuppgift som genomförs i grupp.

Säkerhetsprövning och inplacering i säkerhetsklass

Du ska innan kursstart vara placerad i lägst säkerhetsklass 3. Deltagarens myndighet/organisation ansvarar för att kravet är uppfyllt.

Kursen genomförs av Institutionen för säkerhet, strategi och ledarskap (ISSL)/Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet (CTSS) vid Försvarshögskolan på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och i samverkan med Säkerhetspolisen (SÄPO).

Kursen syftar till att öka din förmåga till ett proaktivt, systematiskt och metodiskt säkerhetsskyddsarbete i din egen säkerhetsorganisation. Ett ytterligare syfte är att skapa möjligheter till erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande för säkerhetsskyddschefer.

Kursplan med mer info om Kurs för säkerhetsskyddschefer

Kursanmälan

  • Anmälan görs via vår webbplats
  • Din anmälan är bindande efter att antagningsbesked skickats.
  • Sista anmälningsdag anges på respektive kurstillfälle.
  • Efteranmälningar accepteras i mån av plats.

I och med att du anmäler dig till kursen samtycker du till att dina personuppgifter registreras i MSB:s utbildningsregister. Uppgifterna behandlas i syfte att säkerställa vårt åtagande mot dig samt för utskick av information och erbjudanden via e-post.

Urval

Vissa kurser kräver en mix av deltagare från olika organisationer och nivåer inom krishanteringssystemet varför MSB i dessa fall förbehåller sig rätten att göra ett urval bland anmälda till kursen.

Vilka kurser som berörs av detta och hur det hanteras framgår i beskrivningen av målgruppen för den aktuella kursen.

MSB erbjuder även en Säkerhetsskyddsutbildning för kommuner. Läs mer om Säkerhetsskyddsutbildning för kommuner här.

Inställd kurs

MSB kan komma att ställa in en kurs vid för få anmälningar.

Kostnad

Kursavgiften är 16 200 SEK exklusive moms.

Deltagarna bokar och bekostar resor, mat och boende själva. 

Betalning

Betalning sker mot faktura med betalningsvillkor 30 dagar efter fakturadatum. Betalning ska vara MSB tillhanda senast på förfallodagen.

Kunden ska omgående skriftligen meddela MSB om fakturan anses felaktig.

Från förfallodagen debiteras ränta med gällande diskonto +8 %.

Om betalning ej sker trots påminnelser tillkommer inkassokostnader.

Återbudsregler för kurser som genomförs av MSB

Publicerad: 2016-05-11 kl. 15:21