Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kurs för säkerhetsskyddschefer

Tipsa om artikeln

Nästa kurstillfälle genomförs under hösten 2019.

Välkommen till en kurs speciellt anpassad för dig som innehar eller kommer att inneha befattning som säkerhetsskyddschef, inklusive ersättare och biträdande säkerhetsskyddschef i offentlig eller privat verksamhet där säkerhetsskyddslagen (1996:627) gäller samt har erfarenhet och innehar befattningen som säkerhetsskyddschef eller motsvarande i din egen säkerhetsorganisation.

MSB och Säkerhetspolisen förbehåller sig rätten att göra ett urval till kursen.

Upplägg och omfattning

Kursen består av obligatoriska närträffar på 3 + 3 dagar och därtill tillkommer självstudier på upp till 40 timmar. Kunskaps- och läroplattformen Itslearning används av Försvarshögskolan för interaktivt lärande och för kunskaps- och informationsdelning under kursen (se kursplan under rubriken Innehåll).

Säkerhetsprövning och inplacering i säkerhetsklass

Du ska innan kursstart vara placerad i lägst säkerhetsklass 3. Deltagarens myndighet/organisation ansvarar för att kravet är uppfyllt.

Kursen genomförs av Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet (CTSS) vid Försvarshögskolan på ett gemensamt uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Säkerhetspolisen (SÄPO).

Kursen syftar till att öka din förmåga till ett proaktivt, systematiskt och metodiskt säkerhetsskyddsarbete i din egen säkerhetsorganisation. Ett ytterligare syfte är att skapa möjligheter till erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande för säkerhetsskyddschefer eller motsvarande.

Kursen genomförs 3 + 3 dagar med förstudier och fördjupningsuppgifter som syftar till att skapa förutsättningar för att leverera och revidera en säkerhetsanalys och säkerhetsskyddsplanering utifrån egen organisations behov av säkerhetsskydd.

Produktblad Kurs för säkerhetsskyddschefer (pdf, nytt fönster)

Kursplan med mer info om Kurs för säkerhetsskyddschefer

Kursanmälan

  • Anmälan görs via vår webbplats
  • Din anmälan är bindande efter att antagningsbesked skickats.
  • Sista anmälningsdag anges på respektive kurstillfälle.
  • Efteranmälningar accepteras i mån av plats.

I och med att du anmäler dig till kursen samtycker du till att dina personuppgifter registreras i MSB:s utbildningsregister. Uppgifterna behandlas i syfte att säkerställa vårt åtagande mot dig samt för utskick av information och erbjudanden via e-post.

Urval

Vissa kurser kräver en mix av deltagare från olika organisationer och nivåer inom krishanteringssystemet varför MSB i dessa fall förbehåller sig rätten att göra ett urval bland anmälda till kursen.

Vilka kurser som berörs av detta och hur det hanteras framgår i beskrivningen av målgruppen för den aktuella kursen.

MSB har för avsikt att erbjuda en Säkerhetsskyddskurs för kommuner med start 2018. Läs mer om Säkerhetsskyddskurs för kommuner här.

Med start under 2019 kommer MSB även erbjuda motsvarande kurs för landsting. Vidare planerar MSB att utveckla en interaktiv webkurs för grundläggande säkerhetsskydd under 2018.

Inställd kurs

MSB kan komma att ställa in en kurs vid för få anmälningar.

Kostnad

Kursavgiften är 16 200 SEK exklusive moms.

Deltagarna bokar och bekostar resor, mat och boende själva. 

Betalning

Betalning sker mot faktura med betalningsvillkor 30 dagar efter fakturadatum. Betalning ska vara MSB tillhanda senast på förfallodagen.

Kunden ska omgående skriftligen meddela MSB om fakturan anses felaktig.

Från förfallodagen debiteras ränta med gällande diskonto +8 %.

Om betalning ej sker trots påminnelser tillkommer inkassokostnader.

Återbudsregler för kurser som genomförs av MSB

Publicerad: 2016-05-11 kl. 15:21