Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Juridisk rådgivning vid kris

Tipsa om artikeln
Datum: 2019-11-05 - 2019-11-08
Kurslängd: 4 dagar
Ort: Försvarshögskolan i Stockholm
Antal platser: 30
Sista anmälningsdag: 2019-08-26

Välkommen till en kurs speciellt anpassad för dig som arbetar som jurist vid centrala och regionala myndigheter med särskilt ansvar enligt förordningen (2015:1052) om krisberedskap och bevakningsansvariga myndigheters åtgärder vid höjd beredskap.

Förkunskapskravet är att du ska ha juristutbildning och grundläggande kunskap om svensk krisberedskap samt om egen organisations uppdrag och roll.

Kursen syftar till att utveckla dina kunskaper och färdigheter för att kunna ge juridisk rådgivning vid kris och därigenom bidra till en effektiv ledning och samverkan i krisberedskap och totalförsvar. Kursens huvudfokus är metodiken vid juridisk rådgivning och inte på konkret juridik.

Kursen omfattar fyra dagars utbildning och genomförs med fokus på aktivt ömsesidigt lärande mellan föreläsare och deltagare.  Under kursen blandar vi föreläsningar, diskussioner, grupp-laborationer, paneldiskussioner och scenariospel samt synteser. Kursen genomförs vid Försvarshögskolan på uppdrag av MSB.

Kursen använder en lärplattform för interaktivt lärande och förberedelser. Kursen börjar med en individuell nätbaserat del med obligatoriska förstudier och uppgifter och avslutas med närträff på Försvarshögskolan i Stockholm.

Produktblad med mer info om Juridisk rådgivning vid kris (pdf, nytt fönster) 

Kursplan Juridisk rådgivning vid kris (pdf, nytt fönster)

Kursanmälan

  • Anmälan görs via vår webbplats
  • Sista anmälningsdag anges på respektive kurstillfälle.
  • Efteranmälningar accepteras i mån av plats.

I och med att du anmäler dig till kursen samtycker du till att dina personuppgifter registreras i MSB:s utbildningsregister. Uppgifterna behandlas i syfte att säkerställa vårt åtagande mot dig samt för utskick av information och erbjudanden via e-post.

Urval

Vissa kurser kräver en mix av deltagare från olika organisationer och nivåer inom krishanteringssystemet varför MSB i dessa fall förbehåller sig rätten att göra ett urval bland anmälda till kursen.

Vilka kurser som berörs av detta och hur det hanteras framgår i beskrivningen av målgruppen för den aktuella kursen.

Inställd kurs

MSB kan komma att ställa in en kurs vid för få anmälningar.

Kostnad

Kursavgiften är 11 000 SEK exklusive moms.

Deltagarna står själva för kostnader för resor, mat och boende.

Betalning

Betalning sker mot faktura med betalningsvillkor 30 dagar efter fakturadatum. Betalning ska vara MSB tillhanda senast på förfallodagen.

Kunden ska omgående skriftligen meddela MSB om fakturan anses felaktig.

Från förfallodagen debiteras ränta med gällande diskonto +8 %.

Om betalning ej sker trots påminnelser tillkommer inkassokostnader.

Återbudsregler för kurser som genomförs av MSB

Publicerad: 2016-04-28 kl. 09:15