Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Informationssäkerhetsutbildning

Tipsa om artikeln

Utbildningen omfattar två tillfällen med några veckors mellanrum. Se exakta datumen under rubriken Målgrupp och omfattning.

För samtliga deltagare kommer tematiska fördjupningar (egenstudier) att läggas ut på digital lärplattform med läsanvisning innan utbildningens första fysiska möte. Utbildningen innefattar också eget arbete för samtliga deltagare mellan de två utbildningstillfällena

Välkommen till en utbildning för både dig som har en ledande roll på strategisk nivå och dig som arbetar som Chief Information Security Officer (CISO), informationssäkerhetssamordnare eller motsvarande inom kommun, region, länsstyrelse eller kommun- och  regionägda bolag. 

Utbildningen syftar till att skapa förutsättningar för deltagarna att tillsammans, utifrån sina olika roller, säkerställa effektiv styrning och ledning av det systematiska informationssäkerhetsarbetet. Utbildningen syftar också till att skapa möjligheter till erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande.

Utbildningen har utvecklats av MSB i samverkan med länsstyrelserna, Sveriges Kommuner och Landsting och Försvarshögskolan. Utbildningen genomförs av Försvarshögskolan på uppdrag av MSB.

Utbildningen erbjöds som en pilotkurs under 2018.

Målgrupp och omfattning

Utbildningen vänder sig till chefer och beslutsfattare på strategisk ledningsnivå samt Chief Information Security Officers (CISO)/informationssäkerhetssamordnare eller motsvarande).

Vi välkomnar särskilt deltagare från samma organisation för att skapa bästa möjliga lärande under utbildningen och i den egna organisationen.

Utbildningen bedrivs samtidigt för de två målgrupperna, och inleds och avslutas gemensamt:

A: För deltagare med roller på strategisk ledningsnivå

Utbildningen omfattar två tillfällen med några veckors mellanrum.

Första tillfället: Start 24 april kl. 11:00, avslut 25 april kl. 14:30.

Andra tillfället: Start 23 maj kl. 11:00, avslut 24 maj kl. 14:30.

För samtliga deltagare kommer tematiska fördjupningar (egenstudier) att läggas ut på digital lärplattform med läsanvisning innan utbildningens första fysiska möte. Utbildningen innefattar också eget arbete för samtliga deltagare mellan de två utbildningstillfällena.

 B: För deltagare med ansvar för det systematiska informationssäkerhetsarbetet (CISO/ informationssäkerhetssamordnare eller motsvarande)

Utbildningen omfattar två tillfällen med några veckors mellanrum.

Första tillfället: Start 24 april kl. 11:00, avslut 26 april kl. 14:30.

Andra tillfället: Start 22 maj kl. 11:00, avslut 24 maj kl. 14:30.

För att kunna tillgodogöra sig innehållet i utbildningen på bästa sätt behöver deltagarna i denna målgrupp redan innan utbildningen ha kunskap om och erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete. Kunskap om MSB:s Metodstöd för systematiskt informationssäkerhetsarbete förutsätts.

För samtliga deltagare kommer tematiska fördjupningar (egenstudier) att läggas ut på digital lärplattform med läsanvisning innan utbildningens första fysiska möte. Utbildningen innefattar också eget arbete för samtliga deltagare mellan de två utbildningstillfällena.

Kursplan Informationssäkerhetsutbildning (pdf, nytt fönster).

Kursanmälan

  • Anmälan görs via vår webbplats
  • Din anmälan är bindande efter att antagningsbesked skickats.
  • Sista anmälningsdag anges på respektive kurstillfälle.
  • Efteranmälningar accepteras i mån av plats.

I och med att du anmäler dig till kursen samtycker du till att dina personuppgifter registreras i MSB:s utbildningsregister. Uppgifterna behandlas i syfte att säkerställa vårt åtagande mot dig samt för utskick av information och erbjudanden via e-post.

Urval

MSB förbehåller sig rätten att i samverkan med FHS göra ett urval bland de anmälda för att skapa en jämn fördelning av representerade aktörer vid utbildningen och med hänsyn till jämställdhets- och mångfaldsperspektiv. 

Inställd kurs

MSB kan komma att ställa in en kurs vid för få anmälningar.

Kostnad

Kursavgiften är 8 200 SEK exklusive moms och inkluderar fika. Deltagarna bokar och bekostar resor, mat och boende själva. 

Betalning

Betalning sker mot faktura med betalningsvillkor 30 dagar efter fakturadatum. Betalning ska vara MSB tillhanda senast på förfallodagen.

Kunden ska omgående skriftligen meddela MSB om fakturan anses felaktig.

Från förfallodagen debiteras ränta med gällande diskonto +8 %.

Om betalning ej sker trots påminnelser tillkommer inkassokostnader.

Återbudsregler för kurser som genomförs av MSB

Publicerad: 2018-09-21 kl. 14:07