Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kursdeltagare

Informationsdelning och samlade lägesbilder - gemensamma grunder för samverkan och ledning

Tipsa om artikeln
Datum: 2019-11-12 - 2019-11-14
Kurslängd: 3 dagar
Ort: F7 Möten & Konferens I Stockholm
Antal platser:
Sista anmälningsdag: 2019-09-02

Välkommen till en kurs speciellt anpassad för dig som kan komma att arbeta tillsammans med andra aktörer med informationshantering, samlade lägesbilder och analyser i hanteringen av samhällsstörningar. Vi vänder oss till exempel till dig som arbetar i i kommunens, länsstyrelsens eller annan aktörs organisation för samverkan och ledning vid samhällsstörningar.

Under kursen får du lära dig mer om arbetssätt som främjar informationsdelning vid olika typer av händelser samt arbetssätt för att skapa, dokumentera och analysera lägesbilder och samlade lägesbilder vid hantering av samhällstörningar. Kursen tar fasta på behovet av en helhetssyn, proaktivitet och förståelse för varandras perspektiv vid samhällsstörningar.

Under kursen blandar vi teori med eget arbete och praktiska gruppövningar. Det gör att du kan dra nytta av andra deltagares erfarenheter och knyta värdefulla kontakter för framtiden.

Kursen utgår från Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar vilket är reslutatet av det aktörsgemensamma arbetet i projektet Ledning och samverkan år 2012-2014.

Läs mer om Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar.

Förkunskaper:

Deltagaren behöver ha goda kunskaper inom samhällets krisberedskap samt vara väl insatt i den egna organisationens roll och ansvar vid samhällsstörningar. 

Innan kursen ska deltagaren förbereda sig genom att ta del av material som tillhandahålls av kursledningen. Dessa förberedelser beräknas motsvara ungefär 2-4 timmar.

Kursplan Informationsdelning och samlade lägesbilder - gemensamma grunder för samverkan och ledning

MSB förbehåller sig rätten att göra ett urval om antalet anmälda överskrider antalet platser för att skapa en jämn fördelning av representerade aktörer vid kursen.

Kostnad

Kursavgiften är 11 000 SEK exklusive moms och inkluderar luncher och fika.

Deltagarna bokar och bekostar resor och boende själva.

Kursen i november genomförs på F7 möten & konferens, Feminggatan 7, i Stockholm.

Betalning

Betalning sker mot faktura med betalningsvillkor 30 dagar efter fakturadatum. Betalning ska vara MSB tillhanda senast på förfallodagen.

Kunden ska omgående skriftligen meddela MSB om fakturan anses felaktig.

Från förfallodagen debiteras ränta med gällande diskonto +8 %.

Om betalning ej sker trots påminnelser tillkommer inkassokostnader.

Återbudsregler för kurser som genomförs av MSB

Publicerad: 2016-11-21 kl. 15:24