Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Brand- och räddningsdagarna

Tipsa om artikeln
Brand- och räddningsdagarna är ett intensivt två dagars fortbildningskoncept som innehåller många olika praktiska moment som man kan prova på vid olika stationer på plats.
Datum: 2019-08-28 - 2019-08-29
Kurslängd: 2 dagar
Ort: Revinge
Antal platser: 60
Sista anmälningsdag: 2019-06-17

Välkommen till en två dagars fortbildning speciellt anpassad för dig som arbetar inom kommunal räddningstjänst, som heltidsanställd personal eller som räddningstjänstpersonal i beredskap. Förkunskapskravet är att du bör ha grundläggande kunskap om och färdigheter att genomföra vanligt förekommande moment inom kommunens organisation för räddningstjänst.

Brand- och räddningsdagarna ger dig möjlighet att uppdatera och fördjupa dina tidigare kunskaper inom olika områden som kan behöva hanteras inom räddningsinsats. Du får möjlighet att lära dig och prova på nya metoder, tekniker och utrustning samt får med dig erfarenheter som du kan använda i vardagligt arbete på hemmaplan.

Brand- och räddningsdagarna är inspirerade av det internationella konceptet som ofta benämns som "Rescue Days" vilket dock främst handlar om ämnesområdet losstagning. Brand- och räddningsdagarna är ett vidareutvecklat koncept där fler ämnesområden inom räddningsinsats belyses för att skapa en mer heltäckande fortbildning för personal inom den kommunala räddningstjänsten.

Innehållet i kursen baseras på ett stationssystem som du som deltagare får genomföra och tillämpa innehållande främst praktiska moment där även viss teori ingår. Ämnesområden som behandlas är t ex losstagning, person- och djurlivräddning, hantering av kemikalieutsläpp och farliga ämnen, brand och släcktekniker, riskbedömning och krisstöd.

Produktblad med mer info om Brand- och räddningsdagarna (pdf, nytt fönster)

Kursplan med mer info om Brand- och räddningsdagarna (pdf, nytt fönster)

Kostnad

Kursavgiften är 4 750 SEK exklusive moms och inkluderar lunch och fika.

Deltagarna bokar och bekostar resor och boende själva.

Betalning

Betalning sker mot faktura med betalningsvillkor 30 dagar efter fakturadatum. Betalning ska vara MSB tillhanda senast på förfallodagen.

Kunden ska omgående skriftligen meddela MSB om fakturan anses felaktig.

Från förfallodagen debiteras ränta med gällande diskonto +8 %.

Om betalning ej sker trots påminnelser tillkommer inkassokostnader.

Återbudsregler för kurser som genomförs av MSB

Publicerad: 2016-09-01 kl. 14:19