Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Övningswebben & Exonaut

Tipsa om artikeln
Kontakta oss
 

Kort om Övningswebben

Hur bemöter myndigheter och organisation allmänhetens frågor, opinionsbildning och ryktesspridning via traditionella och sociala medier? På övningswebben kan övande aktörer simulera hantering av information och kommunikation till allmänhet via Facebook, Twitter och sin egna webbplatser. Omvärldsbevakning sker även via webbaserade tidningar, bloggar och video. Övningswebben använder CMS-verktyget EPiServer 8 och är främst framtaget för simuleringsövningar med motspel.

Kort om Exonaut

Exonaut är ett spelstöd för övningsledning, spelledning och motspel under en simuleringsövning. Det ger en god överblick över scenariot och gör det enklare att agera gentemot de övande, eftersom alla har tillgång till samma information och övningsscenario.

Kostar det något?

Nej det kostar inget.

Hur anmäler jag mitt intresse?

Skicka ett mejl till ovning@msb.se och ange "Ansökan om verktygsstöd" i ämnesraden. Mejlet ska innehålla information om:

1. Övningens namn
2. Datum och tid för genomförande
3. Övningsansvariges kontaktuppgifter

Därefter kontaktas du av ansvarig handläggare från MSB:s övningsenhet för vidare dialog.

Publicerad: 2012-06-29 kl. 11:44 | Senast granskad:2015-11-25 kl. 10:16