Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Öva enkelt!

Tipsa om artikeln
"Öva enkelt!" är ett stöd som underlättar planering, genomförande och utvärdering av övningar, men med minimala resurser och förberedelser.
Har du frågor?

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna:

FAQ Öva enkelt!

Du kan också kontakta oss på ovaenkelt@msb.se

 

 

Seminarie- och funktionsövningar

Materialet innehåller både seminarie- och funktionsövningar med färdiga scenarier som kan anpassas till den egna verksam-heten. Stödet är självinstruerande och består av olika komponenter, såsom användar-instruktion, övningsbestämmelser, scenarier, momentbeskrivningar med uppföljningsfrågor, utvärderingsenkät m.m.

Vem kan använda stödet?

"Öva enkelt!" är främst avsett för övande organisationer på lokal nivå, men kan även användas av aktörer på regional och nationell nivå - förutom funktionsövning 3 som är specifikt anpassad för kommuner. Vår förhoppning är att stödet ska underlätta övningsarbetet och i förlängningen bidra till ökad förmåga att hantera kriser och samhällsstörningar.

Ladda ner materialet och spara det på din dator - därefter kan du fylla i din organisations uppgifter i de oika formulären och dokumenten. PDF-filen innehåller funktioner som inte fungerar i alla webbläsare. Spara ner filen och öppna i Adobe Acrobat om din webbläsare inte stödjer interaktiva PDF-filer.

"Öva enkelt!" används med fördel som ett komplement till Övningsvägledningen och Gemensamma grunder för samverkan och ledning.

Publicerad: 2016-09-01 kl. 08:00 | Senast granskad:2017-06-09 kl. 11:24
Kontakt: