Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Flerårig övningsplan

Tipsa om artikeln
Enligt MSB:s övningsinriktning för tvärsektoriella övningar på nationell och regional nivå, ska de myndigheter som anges i bilaga till förordningen (2015:1052) om krisberedskap och bevakningsansvariga myndigheters åtgärder vid höjd beredskap kontinuerligt rapportera och uppdatera sina övningar och fleråriga övningsplaner i den nationella övningskalendern på MSB:s webbplats.

Med en flerårig övningsplan underlättas myndigheternas långsiktiga och systematiska arbete med övningar. Genom MSB:s Nationella övningskalender är det möjligt att skapa en gemensam överblick över inplanerade övningar och finna synergier med andra verksamheter och myndigheter.  

Den fleråriga övningsplanen ska uppdateras kontinuerligt utifrån erfarenheter och behov som framkommit i genomförda övningar, verkliga händelser, scenarioanalyser etc. För att uppnå synergier bör det finnas en koppling mellan övningar och utbildningar under den tidsperiod som avses i den fleråriga övningsplanen.

Vägledning som stöd i arbetet

Vägledningen "Stöd för att utveckla en flerårig övningsplan" föreslår en arbetsprocess som ska underlätta arbetet med fleråriga övningsplaner.

Vägledningen är framtagen främst för myndigheter på nationell nivå och länsstyrelser på regional nivå, men den föreslagna arbetsprocessen kan också användas av andra aktörer inom krisberedskapsområdet.

Stöd för att utveckla en flerårig övningsplan
Med en flerårig övningsplan underlättas myndigheternas långsiktiga och systematiska arbete med övningar. Genom att dessa övningsplaner ä...
Publikationsnummer:
MSB659
 
 

Kontakt

Stöddokument flerårig övningsplan:  ovning@msb.se

 

Publicerad: 2014-03-26 kl. 15:14 | Senast granskad:2018-12-12 kl. 13:32