Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Utvärdering

Tipsa om artikeln

Utvärdering - en central del i övningsplaneringen

Syftet med utvärdering av övningar är i regel alltid lärande, och handlar om att generera kunskap om styrkor och brister. Kunskapen behövs för att systematiskt utveckla eller bibehålla förmågan att hantera olyckor och kriser. En utvärdering av god kvalitet i form av anlays och slutsatser gör det möjligt att utarbeta utvecklingsområden som konkretiserar vad som behöver göras för att stärka förmågan såväl inom och mellan olika organisationer, som i systemet i stort.

Vårt stöd

Vi ger stöd till myndigheter och organisationer när det gäller utvärdering av övningar. Det sker genom utbildningar, Övningsvägledningens grundbok och metodhäften och genom det rådgivarstöd som vi ger i vissa övningar - främst regionala sådana.
 
Under Läs mer kan du ladda ner vårt senaste metodhäfte Utvärdering av övning. Det ersätter den tidigare handboken Utvärdering av övningar (2010).
 
 
 
 
Enheten för övning på MSB ansvarar också för utvärdering av de samverkansövningar som genomförs i myndighetens regi.
  

Utvärderingsrapporter

  

Skip Navigation Links.

 

 


Publicerad: 2009-12-04 kl. 10:35 | Senast granskad:2016-11-17 kl. 10:00
Kontakt: