Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Grundscenario

Tipsa om artikeln
Grundscenariot är, i sin helhet, avsett för en simuleringsövning med motspel som var tänkt att pågå under två dygn. Detta hindrar inte att delar av scenariot kan övas under kortare tid eller i andra format - antingen av enskilda organisationer eller tillsammans med andra.
Dokument

Om man inte vill öva de fyra händelserna som beskrivs i scenariot, går det utmärkt att hämta inspiration från någon av dem. De kan separeras från varandra och övas var för sig. Vill man öva flera händelser samtidigt, måste man ta större hänsyn till tidsförhållandena mellan de olika händelserna för att bevara realismen i scenariot.

 

Publicerad: 2016-03-31 kl. 10:30