Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nationellt forum för inriktning och samordning av övningar (NAFS)

Tipsa om artikeln
Forumet leds av MSB och består av representanter för myndigheter som omfattas av krisberedskapsförordningen. Även Försvarsmakten, Lantmäteriet, SOS Alarm, Sveriges Kommuner och Landsting samt Sveriges Radio är representerade i NAFS.

Syftet med NAFS är att att inrikta och samordna tvärsektoriella övningar på nationell och regional nivå samt övningar med EU- och internationella kopplingar. Arbetet inom NAFS strävar mot en sammanhållande och systematisk övningsverksamhet för att öka förmågan att hantera oönskade händelser, olyckor, kriser och situationer av höjd beredskap - både enskilt och i samverkan.

NAFS-möten genomförs en gång per år.

Övningsinriktning

MSB leder arbetet med att tillsammans med myndighetena i NAFS arbeta fram en gemensam övningsinriktning för kommande år. Läs mer här.

Interna NAFS

Det MSB-interna forumet leds av enheten för övning för att bidra till inriktning och samordning av övningsverksamheten inom MSB, och ska i första hand behandla tvärsektoriella övningar på nationell och regional nivå. Gruppen har tre viktiga funktioner: att vara en arbetsgrupp för att bidra till arbetet med övningsinriktningen inför NAFS och att informera om och föra dialog kring övningsverksamhet i stort och särskilt kring MSB:s fleråriga övningsplan. Interna NAFS samordnar dessutom övningsinbjudningar som kommer till MSB.

Publicerad: 2015-02-17 kl. 11:02 | Senast granskad:2018-11-14 kl. 12:53