Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Modex

Tipsa om artikeln
EU:s civilskyddsmekanism, som vid samhällsstörningar, kriser och katastrofer kan bistå med räddningsinsatser till drabbat land, behöver regelbundet stärka, upprätthålla och öva sin samarbetsförmåga. Ett av sätten att öva sin förmåga är genom så kallade Modexövningar, Modul Exercises.
Kontakt

Peter Holmström
Projektansvarig
peter.holmstrom@msb.se

 

Sofia Templin
Projektadministration
sofia.templin@msb.se

  

 

EU-modex logo

Modexövning november 2018

November 2018 är Revinge ansvarig aktör tillsammans med Italiens Protezione Civile i ett konsortium. Övningen är en table-top-övning och samma övning kommer att genomföras i Italien mars 2019.

Modexövning mars 2019

24 – 29 mars 2019 är Revinge ansvarig aktör för en Modex övning tillsammans med Italiens Protezione Civile. Övningen är en table-top-övning och kommer att genomföras i Florens, Italien. 

Table-top-övning

Table-top-övningen är en funktionell övning med fokus på att öva koordination, ledning, kontroll och informationshantering mellan flera olika aktörer, som till exempel sambandscentraler och fältkontor. Övningen är ett lärtillfälle där man hoppas på att de teoretiska kunskaper deltagarna tillägnat sig faktiskt fungerar i praktiken. Med övningen hoppas man också kunna belysa de skillnader som finns mellan insatser inom och utanför EU.

Om du vill följa Modex-övningen görs det bäst via övningens internationella sida här

2017 genomfördes en Modexövningen på MSB Revinge med tolv deltagande nationer. Läs om den övningen här.

Publicerad: 2018-09-06 kl. 09:04
Kontakt:
Annika Hansdotter Annika.Hansdotter@msb.se