Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 
MSB utvecklar utbildningsverksamheten

MSB utvecklar utbildningsverksamheten

Tipsa om artikeln
MSB har under 2016 genomfört två interna utredningar om hur myndighetens utbildningsverksamhet ska utvecklas. Den ena har fokus på de författningsstyrda utbildningarna inom området skydd mot olyckor och den andra på området krisberedskap och civilt försvar.

MSB framställde i budgetunderlaget till regeringen behovet av att stärka utbildningsverksamheten för att framförallt möjliggöra ökade utbildningsvolymer närmare kommunerna.

Budgetunderlaget till regeringen

Rapporten den framtida utbildningsverksamheten inom krisberedskap och civilt försvar

Den framtida utbildningsverksamheten
Under drygt ett år har MSB gjort en intern utredning om hur myndighetens utbildningsverksamhet ska utvecklas. Slutrapporten från utrednin...
Publikationsnummer:
MSB979
 
 

Ny utbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap

Från 2018 erbjuder MSB den nya utbildningen Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap, GRIB. Den nya utbildningen ska möta olika förutsättningar för lärande på ett bättre sätt än tidigare, öka medverkan från kommunal räddningstjänst samt erbjuda moderniserat innehåll och pedagogik.

Läs mer om den nya utbildningen GRIB

Översyn av utbildningssystemet för räddningsledning

Under 2016 påbörjade MSB en översyn av utbildningarna för räddningsledare A och räddningsledare B i syfte att modernisera dem och anpassa dem till dagens behov och möjligheter att leda insatser.

MSB utvecklar fortbildningstjänst

Fortbildningstjänsten vänder sig till räddningstjänstpersonal och är en del av resultatet av projektet Effektiva räddningsinsatser. MSB har lanserat tjänsten under 2017 och kommer att fortsätta att utveckla tjänsten löpande.

Läs mer om fortbildningstjänsten

Publicerad: 2016-02-23 kl. 10:00 | Senast granskad:2017-08-25 kl. 14:11
Nyheter utbildning