Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Förebyggandekonferensen 2015

Tipsa om artikeln

Under konferensen redgorde bland annat Haverikommissionen och för utredningen om dödsbranden på HVB-hemmet i Norrtälje 2013. Ett antal programpunkter handlade om brandskydd i asylboenden - hur det går till från upphandling till färdigt boende. Vi fick även en inblick i vad som händer med den skriftliga redogörelsen, alla regler under LBE samt Boverkets förslag på ändring i lagen om bostadsanpassningsbidrag.

Andra programpunkter behandlade rättsfallsexempel om skäligt brandskydd, fortsatt stöd kopplat till boken "Kommunal tillsyn enligt LSO", ett försäkringsbolags syn på egendomsskyddet som försvann, en sammanfattning av vad som gjorts och planeras inom Aktiv mot brand samt en genomgång av förändringarna i den nya insatsrapporten.

Presentationen från programpunkten Antalet bränder minskar, men skadekostnaderna ökar av Länsförsäkringar kommer inte att publiceras.

Under konferensen gick det att välja mellan sex olika seminarier. Ett av dem var ett öppet diskussionforum och från den finns ingen presentation.

 

Skip Navigation Links.

 

05_ Aktiv mot brand – sammanfattning och fortsättning_Nationella samverkansgruppen för brandskyddsfrågor

Länkar till rapporter och annat som nämndes under konferensen

Nationella strategin för stärkt brandskydd

Aktiv mot brand

Brand i kläder

Boverkets kunskapsbank

Haverikommissionens rapport om branden i Norrtälje på havkom.se (pdf) 

Stöd för kommunal tillsyn enligt LSO

Seminarier om tillsynshandboken under 2015

 

Testversion av nya insatsrapporten i IDA 

 

Brandsäker bostad för alla: vägledning för individanpassat brandskydd
Vägledningen finns endast som pdf.   Samhällets inriktning är att äldre personer och personer med vissa funktionsnedsättningar ska ha m...
Publikationsnummer:
MSB550
 

 

Publicerad: 2015-04-20 kl. 15:42
Kontakt:
No such user