Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Konferens om lokal och regional krisberedskap på Lidingö

Tipsa om artikeln
Den 12-13 november deltog 120 personer från kommuner, landsting och länsstyrelser på konferens om lokal och regional krisberedskap på Lidingö.

Konferensen är en mötesplats för aktörerna på lokal och regional nivå. Frågor som kommunöverenskommelsen, skogsbranden i Västmanland, utvecklingen av risk- och sårbarhetsanalyser och beroendeanalysprojekt presenterades.

Erica Storckenfeldt från Jönköpings kommun presenterade ett exempel på en kommuns styrdokument. Konferensen äger rum vartannat år och är ett samarrangemang mellan SKL, MSB och Socialstyrelsen. 120 deltagare från kommuner, landsting, länsstyrelser och några centrala myndigheter deltog vid konferensen.

Första dagen gick Björn Myrberg och Anna Psaroulis genom MSB:s tankar om hur statens och SKL:s överenskommelse om kommunernas krisberedskap kan stödja ett mer systematiskt och samordnat arbete under kommande mandatperiod? Erica Storckenfeldt från Jönköpings kommun presenterade ett exempel på en kommuns styrdokument. 
 
Första dagen avslutades med att Lars-Göran Uddholm Räddningsledaren från branden i Västmanland berättade om sina erfarenheter av krisledning på lokal och regional nivå.

Lars-Göran Uddholm Räddningsledaren från branden i Västmanland berättade om sina erfarenheter av krisledning på lokal och regional nivå. 

Nya föreskrifter, beroendet av transporter och översvämning i Kristinehamn

Under dag två fick deltagarna en presentation av de nya föreskrifterna för risk- och sårbarhetsanalyser som träder i kraft från årsskiftet. De fick också möjlighet att lyssna till olika praktiska exempel från landsting, länsstyrelser och kommuners arbete med risk- och sårbarhetsanalyser.  Samverkansområdet Transporter genomför just nu ett projekt om samhällsviktiga verksamheters beroende av transporter. Det ska leda till ett metodförslag som i en förlängning även ska kunna användas för andra beroenden. Arbetet kommer att slutföras under 2015. 
 
Andra dagen avslutades med att Per Modin, Kristinehamns kommun beskrev händelseförloppet när staden nyligen översvämmades under rubriken ”Förberedd – men ändå överraskad”.

Per Modin, Kristinehamns kommun beskrev händelseförloppet när staden nyligen översvämmades under rubriken ”Förberedd – men ändå överraskad”

Presentationer

Skip Navigation Links.

 
Publicerad: 2014-11-21 kl. 13:00 | Senast granskad:2014-11-26 kl. 14:31
Kontakt: