Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vad är Mötesplats Samhällssäkerhet 2013?

Tipsa om artikeln
Mötesplats Samhällssäkerhet är arenan för dig som arbetar med att utveckla samhällssäkerhet, beredskap och krishantering. Här har du möjlighet att vara med och påverka den pågående debatten om hur vi gemensamt kan arbeta för att skapa ett säkrare samhälle.

Mässan är den första i sitt slag för att skapa en mötesplats för alla som arbetar med samhällsskydd och beredskap, säkerhet och trygghet.

Tema för 2013 – Ingen kommer undan

Spelplanen för samhällsäkerhet förändras och ingen kommer undan. Klimathot, ekonomiska kriser, terrorism och en åldrande befolkning förändrar vår värld ur ett globalt perspektiv – en verklighet som vårt nationella samhällssystem behöver anpassas efter. Liksom det faktum att individen idag tar till sig och sprider information på nya sätt som får stor påverkan på den gemensamma lägesbilden.

Mötesplats med utställning och konferenser

Mötesplats Samhällssäkerhet, som äger rum vartannat år, erbjuder två dagar av kunskapsutbyte och samverkan för centrala myndigheter, länsstyrelser, kommuner, landsting, organisationer och företag som alla arbetar systematiskt med samhällets säkerhet. Forumet, med mässa och parallell konferens, handlar om att utveckla samarbetet mellan aktörer inför, under och efter olyckor och kriser.

Viktiga frågor diskuterades

Vilken kommun i Sverige är den tryggaste och säkraste 2013 och hur kommer samhället att se ut 2025? Hur påverkar antibiotikaresistens samhällets säkerhet? Kan solstormar slå ut hela vårt elsystem och när beräknas nästa solstorm nå jorden? Dessa och många andra frågor diskuterades under årets Mötesplats Samhällssäkerhet.

Försvarsministern invigde

Försvarsminister Karin Enström och  Margareta Wahlström från UNISDR, United Nations International Strategy for Risk Reduction inledde årets Mötesplats Samhällssäkerhet. Margareta berättade mer om de stora globala utmaningarna och samhällstrenderna inom samhällsskydd och beredskap. 

Till Mötesplats Samhällssäkerhets webbsida (extern länk, öppnas i nytt fönster)

 

Publicerad: 2013-05-31 kl. 08:52
Kontakt:
Liselotte Jansson Liselotte.Jansson@msb.se