Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB på utställningen

Tipsa om artikeln
MSB fanns med på utställningen i två montrar. I ena montern belystes ämnet Olika förutsättningar – likvärdig kompetens/förmåga och i den andra montern pratades det om kampanjen Aktiv mot brand.

Olika förutsättningar – likvärdig kompetens/förmåga

I montrarna 11 och 12 fick mässbesökaren chansen att påverka MSB:s utveckling. Det fanns möjlighet att delta i diskussionen kring våra prioriterade utvecklingsområden: Kompetens- och förmågeutveckling inom räddningstjänsten. MSB utvecklar och stödjer samhällets förmåga att hantera olyckor och kriser. Utbildning och övning bidrar till att samhällets aktörer har en god förmåga att begränsa och hantera konsekvenserna av en händelse. De ska kunna leda och fatta beslut inom det egna ansvarsområdet, och kunna samordna sina åtgärder med andra aktörer.
 

Aktiv mot brand

Ett femtiotal räddningstjänster är redan vidareinformatörer i kampanjen Aktiv mot brand. Blir din nästa nyförvärv? Via ett nationellt nätverk uppmuntrar kampanjen vuxna att se över riskerna hemma, testa brandvarnaren regelbundet och skaffa kunskap om rätt agerande. Ju fler vi blir som använder samma budskap samtidigt, desto större blir effekten. I monter 2 fick besökaren möjlighet att bekanta sig med kampanjens innehåll och få idéer till hur den blir en del av det förebyggande uppdraget.

 

Läs mer om kampanjen Aktiv mot brand

 
 
Publicerad: 2013-04-25 kl. 12:55 | Senast granskad:2014-01-07 kl. 13:11
Kontakt:
No such user