Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB på konferensen

Tipsa om artikeln
MSB medverkade på flera punkter i konferensprogrammet.

Likvärdigt skydd: MSB tolkar lagen

Vad menar lagstiftaren med att det i hela landet ska beredas ett likvärdigt skydd mot olyckor och hur tolkar MSB begreppet likvärdigt? Föreläsare: Torkel Schlegel, MSB.
 

Mäta skyddet mot olyckor

Skydd mot olyckor byggs upp av många delar, verktyg och metoder. Med de varierande förutsättningar som finns i vårt land bör vi använda dessa på skilda sätt. När bedömningen ska göras om en kommun har ett tillfredsställande och likvärdigt skydd mot olyckor ska hänsyn tas till de lokala förhållandena. Kan likvärdigt skydd mätas, hur vägs de olika delarna in och vilka verktyg kan kommunen ta med sig i det fortsatta arbetet? På detta seminarium medverkade Eleonor Storm, MSB.
 
 

Effektiva räddningsinsatser – framtidens förmågor…

Kjell Wahlbeck, avdelningschef för Avdelningen för utbildning, övning och beredskap, berättade om MSB:s uppdrag att stödja kommunerna och dess räddningstjänster genom att genomföra utvecklingsprojekt och utbildningsinsatser. Utvecklingsprojekten bidrar till utveckling av nya metoder och teknik vilket sedan överförs till utbildning.

 

Läs mer om Effektiva räddningsinsatser

 

Publicerad: 2013-04-25 kl. 13:08
Kontakt:
No such user