Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Paneldebatt: Stora pågående arbete (från vänster: Clas Herbring, Petter Nelin, Rolf Olsson, C-G Erixon, Johanna Enberg och Svante Werger. Paneldebatt: Stora pågående arbete (från vänster: Clas Herbring, Petter Nelin, Rolf Olsson, C-G Erixon, Johanna Enberg och Svante Werger.

Mötesplats SO 10 oktober 2012

Tipsa om artikeln
Här finner du referat och dokumentation från dagen.

Referat Mötesplats SO

Inledning

Mona Matsson/MSB berättade bland annat att samverkansområdena funnits i 10 år och lite om den utveckling som skett i arbetet med samverkansområdena.

Stora pågående arbeten

Inriktningen för samhällsskydd och beredskap, risk – och förmågebedömning, ledning och samverkan, strategi för CBRNE, skydd av samhällsviktig verksamhet informerade i tur och ordning om vad de arbetar med och hur respektive arbete kopplar till övriga samt på vilket sätt samverkansområdena blir involverade.

Paneldebatt

Tillfälle att ställa frågor, vilket utnyttjades av deltagarna som bland annat undrade hur dessa arbeten påverkar samverkansområdenas verksamhetsplanering inför 2013, samt hur dessa arbeten beaktar resultatet av tidigare projekt som blivit beviljade medel från anslag 2:4.

Vidareutveckling av samverkansområdena

Anna Anteskog/MSB berättade om tankarna kring den utvecklingsprocess för samverkansområdena som just nu bedrivs på MSB. Den inbegriper både konkreta saker som mötesstruktur, med bland annat en ny form för möten på avdelningschefsnivå samt frågan om en eventuell egen budget för samverkansområdena. Anna tog även upp en annan del av utvecklingsprocessen som rör hur samverkansområdena på sikt kan arbeta med att ta fram ett underlag för hela sin verksamhetsplanering där även underlaget för inriktningen 2:4 kan ingå.

Samverkan med Försvarsmakten

Jan Lundberg/MSB och Anders Jansson/FM berättade om hur försvarsplanering kan se ut kopplat till samverkansområdenas arbete. Detta innebär både stöd till det civila samhället från Försvarsmakten och stöd till Försvarsmakten från det civila samhället. Civilt försvar baseras på samhällets krisberedskap.

Samverkansrådet mot terrorism

Peter Waldenström/SÄPO berättade om samverkansrådet som är ett rent samverkansorgan och som inte har någon operativ roll över huvud taget. Man har nyligen antagit en handlingsplan samt beslutat att bredda sin samverkan och där kommer samverkansområdena in.
 
 
Tårtor med SOGO och SOES symboler. 
 
Publicerad: 2012-10-18 kl. 13:23
Kontakt:
No such user