Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Seminarium om risk- och sårbarhetsanalyser samt kommunala handlingsprogram

Tipsa om artikeln
MSB inbjuder till ett heldagsseminarium om risk- och sårbarhetsanalyser samt kommunala handlingsprogram enligt LSO. Seminariet genomförs i samverkan med länsstyrelserna. Målgrupper är personer i kommuner, landsting samt länsstyrelser som arbetar med kommunala handlingsprogram och risk- och sårbarhetsanalyser.
MSB har tagit fram föreskrifter för arbetet med risk- och sårbarhetsanalyser och under våren kommer en vägledning för detta att tas fram. Föreskrifterna gäller från och med den 1 januari 2011.

I slutet av mars 2011 kommer MSB att ge ut en reviderad version av vägledningen för kommunala handlingsprogram, vägledningen är tänkt att användas i arbetet med kommande mandatperiods handlingsprogram. Fokus på seminariet är goda exempel för att bidra med inspiration till fortsatt arbete under den kommande mandatperioden.

Seminariets 2 delar

På förmiddagen kommer MSB att presentera arbetet med risk- och sårbarhetsanalyser inklusive de nya föreskrifternas innebörd samt den vägledning som kommer att ges ut under våren. Under eftermiddagen är det en genomgång av de kommunala handlingsprogramen inklusive arbete med mål, statistik och konkreta exempel från en kommun.
 
MSB anser att det är av vikt att aktörerna har ett helhetstänk vad gäller säkerhetsarbetet, och väljer därför att vid ett och samma tillfälle kalla samman representanter från olika aktörer. Tanken är att seminarierna ska ge inspiration till samordning av säkerhetsarbetet mellan och inom organisationer.
 
Länsstyrelsen är den naturliga arenan för detta möte då ska den stödja samverkan mellan aktörer inom krishanteringssystemet inom sitt geografiska ansvarsområde. Länsstyrelsen har även tillsynsansvar för handlingsprogrammen enligt LSO.
Publicerad: 2010-06-28 kl. 11:07
Kontakt:
Anna-Karin Juhl Anna-Karin.Juhl@msb.se