Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Mötesplats Samhällssäkerhet

Mässan arrangerades av Kistamässan den 16-17 november 2011 och var den första i sitt slag för att skapa en mötesplats för alla som arbetar med samhällsskydd och beredskap, säkerhet och trygghet.

Se filmer från Mötesplats Samhällssäkerhet

 

Det var en lärorik och tankeväckande mötesplats med ett brett utbud av intressanta seminarier, workshops, föreläsningar och utställare.

 

På plats fanns forskare, entreprenörer och företagare, experter från myndigheter och andra offentliga aktörer, länsstyrelser, kommuner, branschorganisationer och frivilligorganisationer liksom politiska beslutsfattare på alla nivåer.

Framtidens utmaningar för samhällssäkerhet

 

Vi möts av klimatförändringar, befolkningsutveckling och sårbar infrastruktur som dignar under växande storstäder:

  • Var finns hoten om 25 år?
  • Har vi kunskap för att kunna förbereda oss i tid?
  • Vet vi hur vi ska hantera framtida hot och vilka är de allra största utmaningarna att ta itu med?
  • Var är forskning, spjutspetsteknik och de goda exemplen för morgondagens beredskap?

Läs mer i inbjudan

 

Konferensprogram

Det officiella konferensprogrammet bjöd på kunskap inom tre tematiska områden; Så bygger vi förmåga – sårbara samband, Informationssäkerhet – en utmaning? och Utmaningar för de närmsta åren – aktuella frågor?

Sidoarrangemang

Utöver det ordinarie programmet arrangerades ett antal möten och konferenser vid sidan om.