Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Förebyggandekonferensen 2011 - dokumentation

Tipsa om artikeln
12 - 13 april genomfördes Förebyggandekonferensen 2011 på Karlstad Congress and Culture Centre. Konferensen besöktes av drygt 470 personer vilket var ett nytt rekord för Förebyggandekonferensen som genomförs vartannat år.
Första dagen inleddes med ett pass om den ”Nationella strategin för stärkt brandskydd”. Det innehöll flera exempel på hur man i kommunerna praktiskt tagit tag i och arbetat med insatser som tas upp i den nationella strategin.
 
Det andra blocket handlade om brandskydd i olika former av boenden för äldre samt nyheter i de nya byggreglerna. Socialstyrelsen redogjorde också för frågan om inlåsning av dementa.
 
Dag två inleddes med frågor om tillsyn och skäligt brandskydd. Innehållet i den kommande "Tillsynshandboken" presenterades och med två rättfallsexempel redovisade MSB synen på hur man kan bedöma vad som är ett skäligt brandskydd. Exempel på hur förelägganden bör utformas rent konkret visades också.
 
Konferensens sista block ägnades åt den nya lagen om brandfarliga och explosiva varor, där exempel på praktiska förändringar och information från myndigheten varvades.
 
 
 
 
 
Publicerad: 2011-04-14 kl. 16:12
Kontakt:
Anders Lundberg Anders.Lundberg@msb.se
Nationell strategi för stärkt brandskydd
Nationell strategi för stärkt brandskydd