Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Helena Lindberg, MSB, med flera i paneldebatt.

Referat: Stenar och bränder – hur kan vi motverka social oro?

Tipsa om artikeln
Gunilla Jansson, samordnare av Jämställdhet och mångfald, Räddningstjänst syd:
- Det viktigaste vi behöver är kunskaper och dialog. Relation, relation, relation! Hon citerade ur professor Per-Olof Hallins rapport: "Det är ju inte de små stenarna som gör ont. De är ganska små, och ägg och spott gör inte ont, men det är kränkningen som gör ont."
 
Camila Salazar Atias, verksamhetsansvarig på Fryshuset.
- De lever under social oro hela tiden, Men hallå! Vi behöver hopp om att vi ska gå ur skolan över huvudtaget, hopp om att alls komma in på gymnasiet. Hopp om att få jobb. Generation efter generation söker efter hopp i de här områdena!
- De kanske kan massor av andra grejor, värsta entreprenörerna, men de kan andra grejor än vårt samhälle frågar efter  - en del kan sju språk!
 
Ulf Eliasson, analytiker på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
- Skapa möjlighet att stödja frivilligrörelser, vi har exempelvis en samverkansgrupp för trossamfunden som stödjer såna här frågor. Det är viktigt att skapa forum för dialog som kan stödja de goda krafterna ute i bostadsområden.
Helena Lindberg, MSB.
Publicerad: 2011-07-06 kl. 13:07
Kontakt:
Eva Rundkvist Eva.Rundkvist@msb.se