Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Referat: Cyberhot - hur rädda ska vi vara?

Tipsa om artikeln
Seminariet inleddes med en demonstration om hur man kan smyga in en prgramsnutt i en dator föratt utföra ett sabotage. Demonstrationen kan man se på FOI:s hemsida.
Vid diskussionen efter mellan de tre Generaldirektörerna Helena Lindberg, MSB, Jan Olov Lind, FOI och Anders Danielsson, SÄPO framgick att det finns en samsyn kring att det krävs medvetenhet, kunskap och ansvar för att öka informationssäkerheten.
 
Alla tre överens om att det i första hand handlar om att öka medvetenheten och sprida kunskaper, men också att tillämpa de föreskrifter som faktiskt finns snarare än att tafram ny lagstiftning.

En tredje sak alla är överens om är att man måste investera förebyggande för att öka förmågan att stå emot såväl cyberhot som mänskliga fel, programmeringsfel och annat.
- Informationssäkerhet är en policyfråga, det ska skötas i styrelserummen eftersom det handlar om strategiska frågor. Vi måste också göra risk - och sårbarhetsanalyser för att identifiera och förebygga sårbarheter, underströk Helena Lindberg.
 
- Privat-offentlig samverkan är oerhört viktigt, och inte minst när det gäller den finansiella sektorn.
 
 
Säpochefen Anders Danielsson, Helena Lindberg MSB och Jan-Olof Lind GD FOI. 
På bilden: Säpochefen Anders Danielsson, Helena Lindberg MSB och Jan-Olof Lind GD FOI.
 
 
Publicerad: 2011-07-06 kl. 13:27 | Senast granskad:2014-01-07 kl. 13:11
Kontakt:
Eva Rundkvist Eva.Rundkvist@msb.se